Sediul „Taxe și Impozite” de la Romarta, scos la vânzare de Primăria Galați. Ce sumă cere municipalitatea pentru spațiul ultracentral

În caz că nu știați (deși noi v-am tot zis) Primăria Galați urmează să-și mute Direcția de Impozite și Taxe din sediul de la Romarta (unde este este vecină cu sediul PSD) în clădirea unde a funcționat până recent BCR (pe Brăilei). Așa se face că vechiul sediul (încă funcțional) al amintitei Direcții va fi vândut.

De ce vândut și nu închiriat, pe bani frumoși? Asta doar aleșii noștri pot ști, deși o sursă bine informată din zona PSD ne-a zis că partidul ar cam vrea să pună mâna pe spațiu, pentru a se extinde, mai ales că sediul lor de vizavi de Primărie este pe cale de a fi demolat.

Una peste alta, cu 20 de voturi favorabile, consilierii locali au aprobat vânzarea prin licitație publică a imobilului din zona Romarta în care își desfășoară activitatea Direcția de Impozite și Taxe Locale. Este vorba despre construcția și terenul în indiviziune aferent, proprietatea privată a municipiului Galați, situată pe strada Domnească nr. 13, bloc L, formată din subsol, parter și mezanin.

Prețul de pornire a licitației va fi de 622.069 de euro, la care se adaugă TVA. Rămâne însă ca Primăria să anunțe când va avea loc licitația, conform procedurilor legale.

Evident, nu toată lumea a fost de acord cu propunerea asumată de primarul Ionuț Pucheanu. Grupul consilierilor locali USR, prin vocea lui Daniel Zinica, a ridicat obiecțiuni cu privire la această valoare. „Considerăm că este în dezavantajul Primăriei să vândă acest spațiu în momentul de față și aș cere o reevaluare”, a spus acesta.

Replica a venit din partea viceprimarului PSD Sorin Enache: „Mie mi se pare că 622.000 de euro este un preț de la care poate începe o bătălie pentru obținerea acestui imobil situat într-o zonă centrală. Eu sunt convins că prețul de adjudecare va fi mult mai mare. Interesul va fi unul crescut și eu vă dau scris că prețul va ajunge acolo unde trebuie și unde reglează piața. Să mai fac încă o evaluare în urma căreia ar putea rezulta un preț mai mic mi se pare că e doar o întârziere a acestui proces de vânzare a imobilului”.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr