Un gălățean de 43 de ani s-a spânzurat în arestul Poliției. Omul era acuzat de tentativă de viol asupra unei fete de 14 ani

Toată povestea a început în ziua de 27 aprilie 2023 când, în jurul orei 21,50, Secţia 4 Poliţie Galaţi a fost sesizată telefonic de o femeie din municipiul Galaţi, cartier Fileşti, cu privire la o posibilă tentativă de viol asupra fiicei sale minoră, în vârsta de 14 ani.

Polițiștii au stabilit faptul că, la acea dată, în jurul orei 19,00, în timp ce minora se deplasa pe o stradă din cartierul de case unde domiciliază cu familia, ar fi fost abordată de un bărbat cu vârsta de 43 de ani, care ar fi tras-o de haine şi ar fi condus-o în curtea imobilului unde domiciliază. Aici ar fi încercat să o dezbrace împotriva voinţei sale, însă minora a reuşit să fugă din curtea imobilului şi s-a dus la domiciliul său unde a povestit părinţilor ce se întâmplase.

Pentru clarificarea aspectelor sesizate, poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, au mers şi la imobilul indicat, însă bărbatul de 43 de ani nu a fost găsit la domiciliu, iar, în baza sesizării, a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de tentativă de viol.

A doua zi, respectiv data de 28 aprilie, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au continuat activităţile investigative şi de urmărire penală, totodată efectuând şi o percheziţie la adresa bărbatului de 43 de ani. Cu ocazia percheziţiei a fost depistată şi persoana bănuită de comiterea acestei fapte şi au fost ridicate mai multe materiale de probă. care au legătură cu cauza.

După audiere şi administrarea materialului probator, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului de 43 de ani, iar acesta a fost condus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

La data de 29 aprilie 2023, bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunerea luării unei măsuri preventive. Ulterior, după prezentarea acestuia la Judecătoria Galaţi, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar persoana în cauză a fost condusă şi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi.

La data de 30 aprilie 2023, în jurul orei 5,18, cu ocazia activităţilor de supraveghere a persoanelor private de libertate, bărbatul de 43 de ani a fost găsit spânzurat în camera de deţinere, folosind cablul telefonului fix aflat în cameră şi montat pe unul dintre pereţii încăperii.

Poliţiştii aflaţi în serviciu au intervenit imediat şi au încercat să acorde primul ajutor persoanei în cauză, îndepărtând cablul telefonic din jurul gâtului şi scoţându-l din cameră pe hol pentru a se efectua mai facil manevrele de resuscitare.

De asemenea, echipajul SMURD, care s-a prezentat la faţa locului, a aplicat manevrele de resuscitare, conform protocolului medical, însă fără niciun rezultat, astfel fiind constatat decesul.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi, care au efectuat cercetarea la faţa locului, au stabilit că persoana în cauză se afla singură în camera de detenţie, iar în data de 30.04.2023, în intervalul orar 4,00 – 5,15, s-a autoştrangulat, folosind cablul telefonului fix.

După efectuarea activităţilor de cercetare, cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Galaţi, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului. A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările în care s-a produs acest incident, precum şi dacă au fost respectate toate dispoziţiile legale şi procedurile interne privind încarcerarea persoanelor private de libertate şi modul de supraveghere.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr