Am aflat de ce polițiștii din Galați nu iau măsuri contra motocicliștilor zgomotoși de pe Faleză: nu se pot amenda singuri

În ultimii ani, seară de seară, bulevardul Falezei din Galați (zis și Bulevardul Marii Uniri) este zguduit de șarjele extrem de zgomotoase ale unor motocicliști care au tobele de eșapament de la „motoare” special modificate pentru a suna cât mai agresiv. Pârâiturile sinistre se aud și de la un kilometru distanță, iar cursele de pe Faleză trec deseori de miezul nopții, spre disperarea locuitorilor din cartierele Mazepa 1, Mazepa 2, Țiglina 1 și Centru.

Evident, la Poliție au fost făcute sute de reclamații pentru tulburarea liniștii publice, însă niciuna nu a fost vreodată soluționată, răspunsurile șefilor Inspectoratului Județean de Poliție oscilând între (ca să rezumăm) „nu i-am identificat pe presupușii făptuitori ” și „nu dispunem de aparatura de măsurare necesară”.

Nici cei de la Garda de Mediu nu s-au dovedit mai breji, căci, la rândul lor, au răspuns că n-au cu ce măsura zgomotul produs și că „faptele sesizate se desfășoară în afara orelor de program”. De parcă poluarea – fonică sau de orice fel – ar funcționa doar după programul boieresc, 8,00-16.00, al funcționarilor bugetari…

O vreme am crezut că la mijloc în toată această poveste birocratică este proverbiala lene a angajatului de la stat. Însă în acest weekend ne-am lămurit că există cauze mult mai profunde, care amintesc de scandalul recent cu procurorul Horodniceanu. Îl știți, e insul ăla cu gușă și cu barbă care se crede deasupra legii doar pentru că el e procuror și vice la Consiliul Superior al Magistraturii, ce puii lui!

Așadar, în weekendul trecut, la Galați a fost organizată o paradă a motocicliștilor. Vreo 200 de motociclete, care mai de care mai dodoloață și cu „țeava” mai sonoră. Ghici cine a organizat parada? Ei bine, chiar IPA (International Police Asociation), filiala Galați, în rândurile căreia se află majoritatea „bikerilor” din Galați. Și am putea jura că printre participanții la paradă se numărau și unii dintre cei care fac nopțile albe gălățenilor cu turele lor extrem de zgomotoase.

Așadar, dragi gălățeni, nu mai sperați că veți scăpa vreodată de motocicletele zgomotoase de pe Faleză. N-aveți cum! Polițiștii nu se vor amenda niciodată singuri pentru tulburarea liniștii publice. Puteți cel mult spera că, odată și-odată, vor ieși ăștia la pensie (că oricum ei ies devreme la pensie, nu ca voi!), iar cei care le vor lua locul vor fi pasionați de filatelie și de panseluțe, nu de „motoare”.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr