Al treilea centru de permanență medicală din Galați este funcțional. Deservește locuitorii din zona Dunărea a orașului

Primăria municipiului Galați informează că un nou centru medical de permanență a fost amenajat în cartierul Micro 20. Astfel, gălățenii au acum la dispoziție trei astfel de centre medicale.

Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a declarat: „Noul centru va asigura asistența medicală primară și de urgență în această zonă a orașului foarte populată. Pe de o parte venim mai aproape de gălățeni în ce privește asigurarea serviciilor medicale, pe de altă parte degrevăm unitățile de primiri urgențe. Deja cele două centre medicale de permanență pe care le-am înființat în oraș sunt de un real sprijin, dovadă numărul mare de prezentări la acestea. În continuare ne dorim să înființăm un al patrulea centru medical în Valea Orașului. Sănătatea este o prioritate și vom continua investițiile în acest domeniu”.

Lucrările derulate aici au vizat compartimentarea fostului punct termic unde au fost amenajate spații pentru: sală de tratament, sală de așteptare, cabinet de consultații, cameră gardă, grup sanitar și vestiar. De asemenea, s-au executat lucrări de reparații la fațadă, refacere a finisajelor interioare și exterioare, de instalare a unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, reabilitare a instalațiilor sanitare, iluminat, montare a centralei de termice etc. Totodată, s-au asigurat dotările necesare.

Centrul de permanență va deveni funcțional începând de luni, 15 mai 2023. Programul va fi de luni până vineri, între orele 15.00 – 8.00, și non-stop în weekend și în zilele de sărbători legale.

Valoarea lucrărilor, executate de către firma Gascon Global Construct SRL, este de 1,3 milioane de lei fără TVA.

Primăria municipiului Galați a înființat deja alte două centre medicale de permanență care s-au dovedit un real sprijin pentru gălățeni, fiind înregistrate până acum circa 60.000 de prezentări.

Este vorba despre Centrul de permanență nr. 1, situat pe str. Drumul Viilor nr. 14, Bl. J4, parter, care funcționează din 18 septembrie 2017, și de Centrul de permanență nr. 2 „Sfântul Luca”, situat în Cartierul Mazepa II, str. Ovidiu nr. 10-12 (Parohia „Sfinții Trei Ierarhi”) ce funcționează din 17 septembrie 2020.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr