Evidența Populației se pregătește să se mute în celălalt capăt al Galațiului. Când devine operațional noul sediu

Primăria municipiului Galați a anunțat că a lansat în licitație contractul Renovare energetică – Amenajare imobil str. 1 Decembrie 1918 nr. 25 – proiectare și execuție. Valoarea estimată este de 15.627.039,90 lei fără TVA, din care 10 milioane de lei finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar ofertele sunt așteptate până pe 7 iunie 2023.

În esență este vorba despre imobilul în care a funcționat fostul Liceu Metalurgic. Este o clădire complexă, rezistentă, cu subsol, parter și trei etaje, a fost dată în exploatare în 1970.

Informația este importantă deoarece acolo va fi relocată în curând (de fapt, nu chiar așa de curând, ci undeva spre sfârșitul anului 2024) activitatea Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanei. Între noi fie vorba, instituția amintită își desfășoară acum activitatea într-un spațiu impropriu, de toată jena, pe strada Domnească nr. 102 (în spate la Permise). În același timp, mândrețea de clădire a fostului Liceu Metalurgic, stătea goală, era pe cale să devină crescătorie de păianjeni. Nu mai spunem de faptul că în curtea noului sediu există și un generos spațiu de parcare, în vreme ce la sediul actual este jale și prăpăd, și pe jos ajungi cam greu, trebuie să te strecori prin niște ganguri.

Prin proiect sunt prevăzute în principal următoarele: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitarea termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum; lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; modernizarea instalațiilor de iluminat; modernizarea sistemelor tehnice ale clădirii, inclusiv în vederea pregătirii pentru soluții inteligente; sisteme de management energetic integrat; lucrări pentru echiparea cu stații de încărcare pentru mașinile electrice; instalarea de stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice etc.

Termenul de realizare a contractului este 16 luni (4 luni proiectare + 12 luni execuție), deci mutarea efectivă a activității s-ar putea produce cel mai târziu în septembrie 2024.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr