Investiție de un milion de lei în trei cabinete de planificare familială în județul Galați. Prima inițiativă de acest fel în ultimii 30 de ani

Consiliul Județean Galați a depus spre finanțare pe fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, trei proiecte pentru dotarea și amenajarea unor cabinete de planificare familială la Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați, Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci și Spitalului Orășenesc Tg. Bujor. Valoarea investițiilor este de aproximativ un milion de lei.

„Planificarea familială înseamnă educație, consiliere și prevenire, astfel încât sa fie redus fenomenul mamelor minore și al abandonului la naștere, să fie prevenite bolile cu transmitere sexuală, să scadă mortalitatea infantilă, iar nou-născuții să fie mai bine îngrijiți.

Mai mult, aceste cabinete de planificare familială fac parte din strategia de luptă împotriva cancerului de col uterin, o boală care afectează, din păcate, foarte multe femei din România.

Astfel, cu ajutorul fondurilor europene, vor fi dotate cu echipamente, materiale didactice si aparatură medicală, trei cabinete de planificare familială de la spitalele din muncipiul Galați, Târgu Bujor și Tecuci”, a declarat Costel Fotea , președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, în cadrul acestui apel de finanțare, sunt prevăzute fonduri pentru perfecționarea personalului medical din cabinetele de planificare familială, precum și pentru derularea unei campanii naționale de educație pentru sănătate, care va fi implementată cu prioritate în zonele vulnerabile.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr