De ce a demisionat gălățeanul Aurelian Păduraru de la șefia Gărzii Naționale de Mediu. Cine ar putea să-i ia locul

Apele-s tulburi în PNL. Urmează să piardă șefia Guvernului, probabil și unele ministere, iar unii dintre politicienii din prim-plan simt în ceafă răsuflarea fierbinte a alegerilor din 2024. Vor fi alegeri de toate felurile, va fi un an dificil, iar sondajele de opinie arată că liberalii scad destul de puternic în opțiunile electoratului. O serie de analize recente arată că față de alegerile trecute PNL ar fi pierdut peste 5 punte procentuale și că USR și AUR (da, AUR!) continuă să „absoarbă” din electoratul liberal.

Situația este și mai complicată la Galați, unde PNL ar putea să iasă abia pe locul 3 în opțiunile electoratului, ceea ce ar însemna un eșec uriaș al președintelui George Stângă. Iar dacă e s-o spunem pe cea dreaptă, Stângă este un manager politic incompetent. Dar cum „combinatorul” șef al liberalilor locali aspiră la o funcție importantă în partid (probabil și la un mandat de senator sau de europarlamentar), încet să se ascută cuțitele, să fie dați deoparte unii activiști, pentru a fi înlocuiți cu alții.

O parte a acestui scenariu pare a fi (cel puțin așa ne-a spus sursele noastre din partidul conduc de Nicolae Ciucă) plecarea gălățeanului Aurelian Păduraru de la șefia Gărzii Naționale de Mediu. O plecare ciudată, venită în condiții netransparente și – colac peste pupăză – foarte aproape de momentul „rotativei” la conducerea Guvernului.

Aurelian Păduraru conduce Garda Naţională de Mediu din luna mai 2022 când a fost numit pe funcţie cu sprijinul PNL Galaţi. După un an de la numire, Aurelian Păduraru şi-a dat demisia din această funcţie invocând motive personale.

„Da, mi-am depus demisia. Am depus-o la secretariarul general al Guvernului din motive personale. Începând cu data de 26 mai 2023 nu voi mai ocupa această funcţie”, a declarat Aurelian Păduraru.

Acesta a precizat că nu se retrage din politică, cise va dedica Organizaţiei Seniorilor Liberali Galaţi, al cărei preşedinte este şi va „accelera activităţile politice în judeţul Galaţi în perspectiva alegerilor europarlamentare din 2024”. El a negat că ar avea vreun conflict cu președintele Stângă.

Surse din partid spun însă că, de fapt, demisia i-a fost cerută de preşedintele organizaţiei PNL Galaţi, cel care de altfel l-a şi susţinut pe această funcţie. Ce planuri are Stângă este greu de spus, însă există indicii că următorul comisar-şef al Gărzii Naționale de Mediu va fi numit tot la propunerea lui. Se zvonește că ar fi vorba de actualul comisar-şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Sorin Dănăilă, însă nicio sursă oficială nu a confirmat acest lucru. Deocamdată.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr