O uriașă stație de colectarea și procesarea molozului va fi construită la Galați. Costă peste 32 de milioane de lei

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat că semnat contractul de finanțare pentru amenajarea în municipiul Galați a unui centru integrat de colectare a deșeurilor inerte.

Valoarea finanțării este de 32.666.463 de lei, fondurile fiind asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Centrul va fi amenajat la marginea orașului, în imediata apropiere a viitoarei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor din cadrul amplului proiect european. Acest centru de colectare a deșeurilor inerte, cum ar fi molozul, anvelopele uzate, resturile de cărămizi, mobilierul vechi sau electrocasnicele uzate, va reduce poluarea mediului înconjurător.

De asemenea, materialele care vor fi aduse în acest centru vor fi valorificate cât mai mult posibil, centrul fiind dotat cu utilaje și echipamente moderne, inclusiv cu un laborator pentru analize chimice. Mai mult, vor fi instalate și sisteme de producere a energiei din surse regenerabile. Astfel de centre înseamnă un mediu mai curat, îmbunătățesc procesul de reciclare, reduc riscurile de sănătate publică și cresc nivelul de educație ecologică”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Acest centru va avea: platformă betonată, hală, containere, utilaje și echipamente (motostivuitor, încărcător frontal, concasor pentru deșeuri din construcții și demolări, stație de compostare), cameră frigorifică, laborator de analize chimice, cântar acces auto de mare tonaj și spații administrative.

De asemenea, Consiliul Județean Galați a obținut finanțare și pentru amenajarea a șapte astfel de centre la Slobozia Conachi, Târgu Bujor, Valea Mărului, Umbrărești, Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr