Iluminat public economic pe încă 17 străzi din Galați. Ce artere sunt vizate de investiția de un milion de euro

Primăria municipiului Galați continuă acțiunile pentru un oraș prietenos cu mediul, iar acum este vorba despre un contract important lansat în licitație publică privind modernizarea iluminatului public, prin utilizarea de aparate LED, pe 17 străzi importante. În acest fel, consumul de energie electrică și emisiile de CO2 se vor reduce cu 70%.

Contractul lansat în licitație, finanțat printr-un program al Administrației Fondului de Mediu, este în valoare de 4,6 milioane de lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 21 iunie 2023.
Proiectul vizează strada Traian (tronson strada Tecuci – strada Cetățianu Ioan), Prelungirea Traian, strada Domnească, bulevardul George Coșbuc (tronson strada Brăilei-strada Henri Coandă), strada Regiment 11 Siret, strada Portului, strada Oltului, bulevardul Brăilei (tronson Inelul de Rocadă – Drumul de Centură, tronson Bulevardul George Coșbuc – strada Domnească), strada Saturn (tronson V), bulevardul Dunărea (tronson IV), acces Plaja Dunărea, strada Oțelarilor și bulevardul Galați (tronson I), strada Cloșca, strada Combinatului, strada Preungirea Brăilei și strada Stadionului.

Astfel, se vor instala 1.600 de aparate de iluminat LED și consolele aferente, se va implementa un sistem de telemanagement la nivel de punct de aprindere, se vor demonta vechile echipamente etc.

Un proiect similar, tot cu finanțare de la AFM, este aproape de finalizare și a vizat modernizarea iluminatului public pe bulevardul Marea Unire, strada Brăilei (între Inelul de Rocadă și bulevardul George Coșbuc). strada Navelor și bulevardul Oțelarilor (între strada Brăilei și bulevardul Galați).

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr