Primăria toacă o căruță de bani ca să afle ce zic gălățenii. Putea afla gratis citind comentariile la postările de pe Facebook ale primarului

Primăria Galați moare de curiozitate să afle ce mai cred gălățenii despre dumneaei. Bine, nu despre primărie în sine (că nu contează clădirea, nu?), ci mai mult despre „administrația publică”. Ca să fim corecți, de fapt primarul vrea să știe dacă o să-l mai voteze oamenii și, eventual, cu ce promisiuni poate ieși la înaintare pe ultima sută de metri, înainte de alegerile de la anul

Așadar, pentru a afla care este percepția gălățenilor asupra serviciilor publice furnizate de aparatul de specialitate al primarului, dar și pentru a identifica așteptările cetățenilor, administrația publică locală a contractat realizarea a trei sondaje de opinie, telefonice. Pentru ele va plăti Grupului de Studii Socio-Comportamentale Avangarde 108.000 de lei fără TVA. Contract atribuit direct, fără vreo licitație.

Pentru un al patrulea sondaj de opinie, privind indicele de satisfacție al călătorilor față de transportul public regulat, municipalitatea va plăti 21.000 de lei fără TVA. Culmea este că astfel de sondaje s-au mai făcut și 2020 și 2021, deci se știe ce și cum. Mai mult, nu-i clar de ce face Primăria asta, când optimizarea transportului public este în sarcina societății publice de profil.

Gurile rele zic că, de fapt, este „plată încrucișată” pentru sondaje electorale. Adică deconturi politice mascate. Deturnare de fonduri mai pe limbajul celor de la Curtea de Conturi. Dar dă Primăria. dă! Dă, că are! Contribuabilul dă și el. Primăriei. Că-i obligat.

Conform caietului de sarcini, scopul realizării acestei cercetări sociologice este acela de a evidenția percepția cetățenilor asupra furnizării serviciilor publice de către aparatul de specialitate al primarului în scopul identificării direcțiilor de acțiune și dezvoltare.

„Obiectivul general al acestei inițiative privește evaluarea percepției publice privind subiectele relevante, de interes strategic pentru administrația publică locală, precum și așteptările cetățenilor, respectiv, identificarea unor aspecte ce trebuie îmbunătățite în vederea creșterii încrederii oamenilor în capacitatea administrației publice locale”, se arată în caietul de sarcini al achiziției publice.

Între obiectivele specifice ale cercetării este punctată „identificarea unor teme importante sau așteptări ale cetățenilor, în funcție de care poate fi îmbunătățit serviciul public asigurat de structurile din aparatul de specialitate al primarului”. De asemenea, este amintită și „aprofundarea problemelor-cheie ale populației pentru identificarea priorităților și soluțiilor în domeniile de competență ale aparatului de specialitate al primarului”.

Domeniile de interes abordate vor viza politicile publice de dezvoltare a: transportului public local, sistemului de educație, turismului, sportului, activităților de relaxare. Vor fi abordate dezvoltarea urbană, politicile publice de reducere a șomajului și angajării forței de muncă, excluderea socială, egalitatea de gen, strategia de dezvoltare locativă, protecția mediului și a sistemelor de ecologie, industrializarea și reindustrializarea orașului.

Primul sondaj telefonic ar urma să fie realizat în luna iulie 2023, al doilea – în octombrie 2023, iar cel de-al treilea în ianuarie 2024. La final, pe baza informațiilor obținute, se va întocmi raportul final de cercetare, care va fi predat Primăriei, pentru analiză și aprobare.

Chestionarele vor avea un număr de 6-10 întrebări, la care vor răspunde cel puțin 1.100 de cetățeni cu vârsta de peste 18 ani.

Una peste alta, nu putem să nu constatăm că s-ar fi putut afla și gratis ce vor gălățenii de la administrația publică. Simplu de tot: citind comentariile la postările de pe Facebook ale primarului. Mă rog, postările secretarei primarului, că sigur nu scrie el pe acolo bazaconiile alea. Evident, citind, TOATE comentariile, inclusiv pe cele „nasoale” pe care secretara le șterge grijulie, ca nu cumva să i se șifoneze moralul șefului.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr