Spectacol de neuitat în noua țară a șobolanilor, din Micro 13B. Semnal pe adresa Primăriei Galați

Că se demolează cotețe pentru a face loc unor parcări moderne sau unor spații verzi bine întreținute, este de apaludat. Însă când diferența dintre vorbă și faptă este cam ca la Radio Erevan, adică exact pe dos, nu mai este de apreciat. Și – atenție domnule primar! – nici de votat.

Un exemplu este zona Micro 13B, vizavi de blocurile ANL. Unde s-a demolat. Era acolo niște garaje. Bine, e un fel de a spuen garaje. Erau niște magazii cu beciuri, crame, depozite de murături, de țigări de contrabandă, de piese de mașini dezmembrate (materie primă pentru tarabele de la talcioc). În fine, era un adevărat bazar mizerabil.

Acuma s-a demolat. Ai fi zis că – gata – s-a intrat într-o nouă etapă, o să fie grădina Raiului acolo. Dar nu e… Șantierul a înghețat după demolare, nu s-a mai făcut absolut nimic. Ni-mic! Asistăm așadar la un peisaj apocaliptic, ca după un bombardament nuclear. Urât de tot. În contrast total cu pavelele de fițe de prin centru.

„Și noi plătim impozite, ăștia din Micro 13B. Oare nu merităm și noi un dram de respect?” a întrebat, oarecum retoric, un locuitor din zonă.

Am mai aflat că, la fel ca în zonele modernizate din centrul, adevăratul spectacol se desfășoară seara, după lăsarea întunericului. Nu, nu se aprinde iluminatul artistic, ci ies din fostele beciuri hoardele de șobolani, care cutreieră cartierul în căutare de hrană. Superb, domnule primar, superb!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr