Gălățeanul Florin Spătaru n-a rămas de căruță după ce i s-a tras scaunul de ministru de sub șezut. Ce post important a primit

Schimbarea gălățeanului Florin Spătaru din postul de ministru al Economiei a dat tonul speculațiilor, cu atât mai mult cu cât portofoliul respectiv a rămas tot la PSD, deci nu se spune că a fost un efect al „rotativei” premierilor. S-a vorbit chiar despre o cădere în dizgrație a lui Spătarul, s-a readus în discuție scandalul corvetelor, s-au desenat intrigi. Însă totul a fost degeaba, căci, într-un final, Spătaru n-a rămas de căruță după ce i s-a tras de sub fund scaunul de ministru.

Premierul Marcel Ciolacu și-a numit 11 noi consilieri de nădejde ai săi, printre care și gălățeanul Florin Spătaru. Deciziile au fost publicate deja în Monitorul Oficial, deci nu mai este niciun dubiu.

„Îmi voi continua activitatea alături de echipa guvernamentală, de această dată în calitate de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului Marcel Ciolacu. Voi continua să promovez, alături de colegii mei din Partidul Social Democrat, măsurile pentru sprijinirea sectoarelor industriale strategice, în vederea scăderii deficitului de balanță comercială şi securizarea lanțurilor de aprovizionare pe teritoriul României”, a precizat Florin Spătaru.

Pe lângă cei 11 consilieri, premierul a numit și un reprezentant special al Guvernului și o șefă de cabinet la Cancelaria prim-ministrului. Noua șefă de cabinet de la Palatul Victoria este Otilia Romașcanu, soția fostului ministru al Culturii, Lucian Romașcanu. Aceasta a mai lucrat în trecut cu Marcel Ciolacu, când liderul PSD era vicepremier.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu se află acum printre consilierii onorifici ai lui Marcel Ciolacu. Victoria Stoiciu, coordonator de programe la Fundaţia „Friedrich Ebert România” (cu orientare social-democrată), a fost numită și ea consilier de stat. Carmen Orban, medic și fost manager la Institutul Fundeni din București, este și ea printre consilierii de stat numiți de Ciolacu.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr