Combinatul siderurgic LIBERTY Galați investește 150 de milioane de lei într-o nouă instalație de răcire accelerată pentru LTG

LIBERTY Galați, cel mai mare producător integrat de oțel din România, continuă strategia de extindere a portofoliului de produse cu valoare adăugată și de creștere a flexibilității și profitabilității producției, pregătind lansarea unei noi instalații moderne de răcire accelerată la Laminorul de Tablă Groasă.

În urma unei investiții în valoare de 150 de milioane de lei, instalația de răcire accelerată va permite companiei să își consolideze prezența pe cele mai profitabile segmente de piață, să crească gradul de productivitate și să extindă portofoliul de produse cu valoare adăugată. De asemenea, va îmbunătăți calitatea produselor finite pentru clienții săi din domeniile offshore, construcții, construcții navale și vase sub presiune. LIBERTY Galați va oferi, astfel, o nouă categorie de produse de înaltă calitate, întărind promisiunea de a livra cele mai bune produse clienților săi din România și din Europa, Orientul Mijlociu și America.

Sandip Biswas, CEO, LIBERTY Primary Steel & Mining, a declarat: „Această instalație de răcire accelerată de ultimă generație reprezintă o altă etapă importantă în strategia LIBERTY Galați de a-și extinde portofoliul de produse cu valoare adăugată ridicată și de a crește flexibilitatea și profitabilitatea producției. În laminoarele moderne de tablă, așa cum avem aici la Galați, sistemul de răcire accelerată este esențial pentru a avea produse mai rezistente, care necesită precizie și viteză mare de răcire. Proiectul va fi finalizat anul viitor și ne va permite să răspundem cererii clienților noștri de produse cu valoare adăugată și calitate superioară.”

Ajay Aggarwal, președintele pentru Europa al LIBERTY Steel Group și președintele Consiliului de Administrație al LIBERTY Galați: „Pe măsură ce avansăm în transformarea GREENSTEEL ne modernizăm și dezvoltăm operațiunile de producție. Investiția în această nouă instalație este încă un pas făcut de echipa noastră de la Galați în realizarea obiectivelor pe termen lung. Pe parcurs, suntem încântați să colaborăm cu parteneri cu o expertiză de top, cum este compania Primetals, care a dezvoltat unele dintre cele mai avansate tehnologii de răcire.”

Primetals Technologies, producător de top la nivel mondial, va furniza LIBERTY Galați noul sistem MULPIC (Multi-Purpose Interrupted Cooling) și instalația de tratare a apei. MULPIC este o tehnologie care oferă un sistem de răcire a tablei în linia de laminare, capabil să obțină rata de răcire și temperaturile dorite, în funcție de dimensiunile fiecărui produs.

În prezent, Laminorul de Tablă Groasă de la LIBERTY Galați produce tablă cu lățimea de până la 4.000 mm și grosimea de până la 180 mm, precum și calități TMCP (Thermo-mechanically Controlled Processed) și dispune de un flux integrat care include un echipament nou de nivelare la cald, un echipament de testare ultrasonică și un echipament de marcaj.

LIBERTY Galați are un portofoliu complex de produse plate de oțel de calitate, precum tablă groasă, rulouri și foi laminate la cald, laminate la rece, galvanizate și acoperite organic, dar și produse tubulare sudate, livrând oțel clienților din România și din aproximativ 30 de țări din întreaga lume. Produsele din oțel fabricate la Galați sunt utilizate în multe sectoare de activitate, inclusiv în sectorul naval, în domeniul construcțiilor, transporturilor, auto și pentru recipientele sub presiune. Recent, LIBERTY Galați a anunțat instalarea unei linii de producție state-of-the-art la compania sa specializată LIBERTY Tubular Products Galați, în urma unei investiții de peste 40 de milioane de lei.

Produsele marca LIBERTY Galați au fost folosite în multe dintre proiectele majore de infrastructură ale României, printre care: noul pod peste Dunăre de la Brăila, care va fi al treilea ca mărime din Europa; podul feroviar care leagă Aeroportul Internațional „Henri Coandă” de Drumul Național 1 (DN1) și podurile peste râul Mureș care fac parte din autostrada A10 Sebeș – Turda. De asemenea, oțelul de la Galați a fost folosit la construcția podului „Osman Gazi” din Turcia, care traversează Golful Izmit, și la pasarela pietonală de la gara Koge Nord din Danemarca.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr