Transportul public din Galați trece la programul de vară. În unele intervale orare se va circula mai rar, spre nemulțumirea călătorilor

Primăria municipiului Galați informează că începând de luni, 3 iulie 2023, mijloacele de transport public în comun vor circula conform programului de vară.

„Programul va fi adaptat fluxurilor de călători, având în vedere atât perioada de vacanță a elevilor și a studenților, cât și orele de vârf în care trebuie asigurate mijloacele de transport pentru salariați. Programul de transport, valabil până în luna septembrie, va putea fi consultat pe site-ul societății „Transurb”, a precizat instituția.

Am mai aflat că programul de vară se va desfășura „fără influenţe majore pentru intervalele 7.00 – 9.00 şi 13.00 – 18.00 faţă de programul normal de transport”. Cu alte cuvinte, autobuzele, tramvaiele și troleibuzele vor circula ca și până acum (cel puțin în teorie) dimineața și după amiaza.

Situația se complică însă în intervalele 9,00-13,00 și după ora 18,00, când pe trasee vor fi doar jumătate dintre mijloacele de transport care sunt în mod normal. În acest condiții, timpul de așteptare va crește foarte mult. De altfel, în anii precedenți au apărut numeroase nemulțumiri pe această temă, gălățenii reclamând că pe anumite trasee au fost nevoiți să aștepte sosirea unui autobuz și mai mult de o oră.

Programul actualizat de transport, pentru fiecare traseu în parte, poate fi consultat aici.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr