Investiție de peste 105 milioane de lei în modernizarea unui important drum județean. Au început lucrările

A fost emis ordinul de lucrări pentru prima investiție a Consiliului Județean finanțată prin Programul Național “Anghel Saligny”. Este vorba despre o amplă modernizare a drumului județean 240 – Munteni – Țigănești – Ungureni – Slobozia Blăneasa – Negrilești – Slobozia Corni – Tălpigi – Gura Gârbovățului – Tăplău – Ghidigeni – Gefu – intersecția cu DN24. Valoarea acestei investiții este de 105.198.919 lei (TVA inclus).

„Este o lucrare complexă, prin care vom moderniza peste 23 de kilometri de drum. Astfel, vom investi peste 21 de milioane de euro pentru modernizarea acestei importante axe rutiere din nordul județului Galați.

Va fi consolidată fundația drumului, va fi lărgită partea carosabilă, vor fi modernizate 6 poduri mari, inclusiv podul de la Ghidigeni, și toate podețele de pe traseul drumului și vor fi amenajate trotuare în interiorul localităților, precum și șanțuri din beton pentru colectarea apelor pluviale. De asemenea, se va interveni și la cele două intersecții cu DN24, precum și la trecerea cu calea ferată de la Ghidigeni.

Având în vedere lungimea acestui drum, s-a decis ca lucrarea să se desfășoare în mai multe etape, astfel încât să afectăm cât mai puțin traficul din zonă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Lucrările vor fi realizate de către Asocierea S.C. Citadina ’98 S.A. & S.C. Lemacons S.R.L. & S.C. Tancrad S.R.L. & S.C. Oldroad Construct S.R.L. & S.C. ADD Global Design S.R.L. & S.C. Creative Road Design S.R.L.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr