Pe fondul caniculei, drumurile din județ sunt făcute terci de camioanele grele cu cereale și cele cu diverse mărfuri din Ucraina

Că numărul de camioane grele de pe șoselele județului Galați a crescut brusc după invadarea Ucrainei de către Rusia este deja de notorietate. Deși traficul a devenit ceva mai complicat. nu ai cum să te superi neapărat pe acești oameni, căci au nevoie de comerț ca să supraviețuiască, iar rutele prin România sunt la îndemână.

Problema este că de vreo două săptămâni traficul a crescut și mai mult odată cu începerea campaniei de treierat din Ucraina, iar peste asta s-au suprapus și transportatorii de cereale din județ. Pe șosele este un veritabil haos, iar pe fondul caniculei asfaltul are de suferit foarte mult. Porțiuni mari ale drumurilor din județul Galați au fost afectate de combinația dintre camioanele grele și căldură, în asfalt apărând șanțuri și borduri care pot fi letale pentru cei care trec pe acolo cu autoturisme obișnuite.

Nu zice să nu se transporte mărfurile grele. Este evident că trebuie transportate. Însă autoritățile gălățene ar trebui să aibă măcar un grăunte te minte și să interzică traficul de acest fel în orele în care asfaltul se înmoaie de la temperaturile ridicate, respectiv între orele 10,00 și 18,00. Așa se întâmplă în alte județe, care nici măcar nu au traficul de sorginte ucraineană așa de intens.

Dacă nu se iau astfel de măsuri, situația se va agrava, iar la toamnă vom contata că ne trebuie niște sute de milioane de euro ca să refacem șoselele distruse. Hai, curaj, măi, adormiților care ne conduceți!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr