Exproprieri în valoare de 18 milioane de lei pentru Centura mare a orașului Galați. Unde se află terenurile vizate

Guvernul României a aprobat declanșarea procedurii de expropriere pentru un număr de 275 de imobile din zona Braniștea – Șendreni, având o suprafață totală de 679.825 mp, reprezentând teren cu sau fără investiții.

Utilitatea publică a acestor exproprieri este legată de preconizata construcție a variantei de ocolire a municipiului Galaţi – cunoscută sub denumirea de „Centura mare” – ce va realiza legătura între DN 25, DJ 251 Galaţi – Smârdan, DN 26 și zona de frontieră Galaţi – Giurgiuleşti, astfel încât traficul de tranzit să fie scos din municipiul Galaţi.

Conform notei de fundamentare a Hotărârii de Guvern, această variantă de ocolire se desprinde din DN 25 prin nodul rutier Traian, supratraversează DN 25 şi calea ferată Tecuci – Galaţi, traversează văile Braniștea şi Odobescu, apoi valea Rusca Mare, după care se îndreaptă spre nord-est, pe la originea văii Obreja, iar de aici spre sud-est, traversând balta Mălina, la sud de comuna Smârdan. După traversarea DJ 251, traseul se îndreaptă spre nord-est, iar apoi, printr-o curbă la dreapta şi un aliniament ce trece de pe zona de platou, în Câmpia Brateşului şi a Prutului. În continuare, printr-o altă curbă la dreapta, va trece la nord de lacul Brateş, îndreptându-se spre vama cu Republica Moldova (PTF Galați – Giurgiuleşti), de pe E87 – DN 2B.

Potrivit noii Hotărâri de Guvern, bugetul alocat pentru finalizarea exproprierilor este de aproximativ 18,26 milioane de lei, iar lista imobilelor ce ar urma să intre în această procedură poate fi consultată la adresa https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2023/07/ANEXA-2-6.pdf.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr