Ce a descoperit Protecția Consumatorilor în azilele, orfelinatele și centrele pentru persoane cu dizabilități din județul Galați

În perioada 10-14 iulie 2023, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi a verificat conform Ordinului Prefectului toate centrele rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidenţiale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi şi cele destinate copiilor din judeţul Galaţi.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat cinci amenzi contravenţionale, în valoare de 17.000 lei şi 13 avertismente.

Principalele nereguli constatate în timpul controalelor, au fost nerespectarea cantităţilor din reţete pentru porţiile de mâncare servite beneficiarilor, existenţa calorifelor ruginite sau cu vopseaua exfoliate, tavane cu varul exfoliat, acoperit de fum sau cu plăci lipsă din tavanul fals, lipsa din meniu a informaţiilor privind substanţele cu potenţial alergen, aditivii utilizaţi sau valorile nutriţionale ale preparatelor culinare; cabină de duş cu zona periferică exfoliată, ruginită, neigienizată, pardoseală acoperită cu linoleum cu porţiuni rupte.

O parte dintre neregulile constatate au fost remediate în timpul controlului sau până la încheierea procesului verbal de constatare a contravenţiei, precizează CJPC Galaţi.

Cum-necum, s-ar părea că în județul Galați nu există centre sociale care să funcționeze ilegal sau fără a avea autorizațiile asociate cu dreptul de funcționare. Sau poate că anchetatorii n-au ajuns încă unde trebuie, rămâne de văzut. Dacă aveți cunoștință de stabilimente sociale despre care bănuiți că ar funcționa ilegal sau unde oamenii sunt supuși unor tratamente revoltătoare, nu ezitați să ne contactați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr