Consiliul Județean Galați „mai trage un loz” în tentativa de a finaliza clădirea Muzeului de Arte Vizuale. Este a treia încercare

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a anunțat că a semnat contractul pentru reluarea lucrărilor la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală Galaţi (în poza alăturată este schița proiectului, adică așa ar trebui să arate la final clădirea).

Noua licitaţie a fost câştigată de către Asocierea S.C. Tancrad S.R.L. – SC Oldroad Construct S.R.L. – SC Coop Galaţi SA – SC Brave Seventeen Proiect S.R.L.

„Astăzi, cu mare bucurie, deoarece este un proiect la care ţin foarte mult, am semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la noul Muzeu de Artă Vizuală Galaţi. De altfel, din datele pe care le am, este vorba despre primul muzeu de artă vizuală care se construieşte în ţara noastră în ultimele decenii. Am fost forţaţi să reluăm licitaţia pentru această investiţie, după ce primul constructor nu a respectat termenele şi condiţiile din contract. Am încredere că asocierea de firme care a câştigat noua licitaţie va duce la bun sfârşit acest proiect, astfel încât până la finalul anului viitor să putem inaugura cea mai mare investiţie din cultura gălăţeană – un sediu nou pentru Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, primul muzeu de artă contemporană înfiinţat în România. În acest moment, construcţia este realizată în proporţie de 50%. Noua clădire va avea o înălţime de peste 20 de metri şi va putea găzdui impresionantul tezaur artistic al Muzeului de Artă Vizuală Galaţi“, a declarat, vineri, Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

În noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală, care se construieşte în Parcul Rizer, vor fi amenajate săli de expunere, laboratoare pentru conservarea şi restaurarea obiectelor de artă, ateliere de lucru, depozite, un amfiteatru multimedia cu 185 de locuri şi o bibliotecă.

Construcția a fost demarată în 2018, însă firma bucureșteană care a câștigat licitația a dat chix din cauza scumpirii materialelor, dar și pentru că nu s-a bazat pe forțele proprii, ci pe subcontractori. Care la un moment dat au dat bir cu fugiții deoarece ar fi trebuit să lucreze în pierdere. După rezilierea contractului, Tancrad SRL (cu alți parteneri decât la contractul de față) și-a adjudecat în 2022 licitația pentru continuarea lucrărilor, însă și firma gălățeană a ajuns ulterior la concluzia că prețul de adjudecare este mai mic decât costul real, așa că s-a ajuns la a treia licitație. Suntem curioși dacă de data asta va fi cu noroc.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr