Zece microbuze electrice, cumpărate de primăriile Galați și Vânători. Vestea proastă: vor fi predate „găurii negre” Transurb SA

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație publică achiziția a 10 microbuze electrice, în cadrul unor proiecte cu finanțare prin PNRR, derulate în parteneriat cu Primăria comunei Vânători. Microbuzele nepoluante sunt destinate comunei Vânători și vor asigura legătura cu municipiul Galați.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Așa cum am promis de la început, aducem doar mijloace de transport noi și nepoluante. Parteneriatul cu Primăria comunei Vânători este unul de succes, din care are de câștigat întreaga comunitate. De altfel, în cadrul proiectelor cu finanțare prin PNRR, vor ajunge la Galați 42 de autobuze electrice și 10 tramvaie, toate noi și moderne”.

Conform caietului de sarcini, cele 10 microbuze electrice vor avea lungimea cuprinsă între 5,5 metri și 7 metri, toate dotările moderne, inclusiv facilități accesul persoanelor cu dizabilități. De asemenea, se vor instala și stațiile de încărcare aferente.

Valoarea maximă a contractului lansat în licitație este de aproximativ 12,3 milioane de lei, iar ofertele pot fi depuse până pe 11 septembrie 2023.

Primăria municipiului Galați derulează o serie de proiecte alături de Primăria comunei Vânători în cadrul PNRR. Astfel, pentru municipiul Galați s-a aprobat finanțare ce vizează achiziția celor 42 de autobuze electrice și 10 tramvaie, iar pentru comuna Vânători cele 10 microbuze electrice.

Vestea bună este însoțită și de o veste proastă: modernele mijloace de transport vor ajunge tot la Transurb SA Galați, această gaură neagră a bugetului local, unde tot ce intră nu mai iese, se face praf și pulbere…

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr