Damen, despre denunțarea contractului cu Statul Român privind Șantierul Naval Mangalia: „Ne vom continua activitatea la Galați!”

Grupul de firme Damen Holding B.V. revine cu o serie precizări de presă după câteva declarații publice ale autorităților române, cu privire la nulitatea contractului de asociere dintre compania olandeză și statul român pentru administrarea Șantierului Naval Mangalia.

„Damen Holding B.V. (Damen) a luat act de difuzarea extinsă în presă și interesul public cu privire la situația Șantierului Mangalia. Având în vedere lipsa de claritate a mai multor narative, compania noastră ar dori să prezinte următoarele precizări. Damen va rămâne în România și își va continua activitatea la Galați”, a precizat Damen prin inetrmediul companiei de comunicare care se ocupă de PR-ul grupului pentru România.

„Nu există îndoială că Legea 187/2023 este aplicabilă și Damen este lipsit de controlul operațional și managerial, prin încălcarea totală a acordului inițial de către statul român, de unde și dreptul Damen de a înceta contractul de asociere. Acest lucru a fost recunoscut chiar și în documente oficiale ale Ministerului Economiei din România. Așa cum Damen a notificat toate autoritățile responsabile, încetarea contractului de asociere este deja în vigoare de la 03.08.2023”, a mai transmis grupul olandez de firme.

Damen a anunțat și că așteaptă doar cooperarea părții române pentru o implementare eficientă a procedurii de retragere, cu cât mai puține perturbări posibile pentru toate părțile interesate.

„Soluția nu este să se formeze comitete și comisii. Ceea ce este, în orice caz, prea puțin și prea târziu. Mai mult, Damen Holding nu a fost contactat de nicio autoritate și nu are discuții în prezent cu nicio comisie”, se mai afirmă în comunicatul transmis presei.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr