Program amplu de digitalizare a serviciilor medicale din spitalele gălățene. Costă peste 20 de milioane de lei, însă banii nu există

În cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Județean Galați, desfășurată pe 23 august 2023, au fost aprobate mai multe proiecte de digitalizare a spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean – Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și Spitalul “Anton Cincu” Tecuci.

Proiectele vizează achiziționarea de echipamente IT, echipamente pentru comunicații, licențe de funcționare, dezvoltarea de aplicați informatice și instruirea personalului medical. Valoarea investițiilor este de 20.587.808 lei (TVA inclus).

“Toate aceste sisteme IT vor crește accesul populației la asistență medicală, inclusiv cu ajutorul telemedicinei. Mai mult, rezultatele medicale vor putea fi accesate și online de către pacienți. De asemenea, se va putea realiza trasabilitatea pacientului internat în spital, pentru a fi evitate erorile de identificare, diagnosticare și tratare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Toate bune, frumoase și de aplaudat, însă de la intenție la realizare este o diferență uriașă, mai ales că, de fapt, Consiliul Județean nu are niciun sfanț pentru acest program. În realitate, proiectele vor fi depuse spre finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, unde vor concura cu sute de alte proiecte similare din toată țara, șansele de a obține finanțarea fiind de circa 8 la sută.

Am zis că-i bine să știți acest mic amănunt legat de finanțarea proiectelor PNRR, dat fiind că în următoarea perioadă – deh, vin alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale, în 2024 – o să fie o avalanșă de astfel de promisiuni gogonate.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr