Numărul de infecții cu exoticul virus West Nile crește la Galați. S-a ajuns la trei îmbolnăviri în doar șapte zile

În județul Galați, în doar 7 zile (22-28 august) au fost confirmate 3 noi cazuri de infectare cu virus West Nile în judeţul Galaţi, anunţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

„Este vorba despre un caz în mediul urban, un bărbat de 72 de ani, şi două cazuri în mediul rural, un bărbat de 49 de ani şi o femeie de 64 de ani. Toţi sunt internaţi şi prezintă o stare bună”, potrivit DSP Galaţi.

Reamintim că primul caz de infectare cu virus West Nile în judeţul Galaţi a fost confirmat în data de 22 august 2023. „A fost confirmat primul caz de infectare cu virus West Nile în judeţul Galaţi la o femeie în vârstă de 57 de ani din mediul rural. Boala a fost confirmată prin examen clinic şi examen de laborator. Pacienta a fost externată, starea ei de sănătate este bună”, preciza la acea dată, DSP Galaţi.

Totodată, DSP Galaţi a transmis şi o serie de recomandari pentru gălăţeni, pentru protejarea împotriva infectării cu virusul West Nile, o boală infecţioasă ce se transmite prin înţepătura de ţânţar:

  • purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;
  • utilizarea de substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor;
  • împiedicarea pătrunderii țânțarilor în casă (cu plase de protecție la ferestre și uși);
    utilizarea de substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței;
  • dezinsecție generală.

În context, menționăm că în perioada 21 – 25 august 2023 s-a derulat a cincea etapă de dezinsecție în întreg orașul, inclusiv în parcuri și locuri de joacă pentru copii.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr