Curg ca râurile microbuzele către școlile din județul Galați: CJ anunță achiziționarea a 62 de bucăți, însă are bani doar pentru 29

Investiţii de aproximativ 70 de milioane de lei (14 milioane de euro) pentru achiziţionarea a 62 de microbuze electrice şi hibrid pentru transportul elevilor, anunţă Consiliul Judeţean Galaţi. Pentru 29 de microbuze a fost semnat deja contractul de finanţare, în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă – PNRR.

Alte trei microbuze urmând să fie achiziţionate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, iar pentru încă 30 de microbuze va fi depus, în cel mai scurt timp, un proiect de finanţare, în cadrul unui program derulat de către Administraţia Fondului pentru Mediu – AFM.

„Achiziţionăm cel puţin câte un microbuz şcolar pentru fiecare localitate din judeţ, mai puţin pentru cinci UAT-uri, care vor achiziţiona singure astfel de microbuze. Vorbim de microbuze electrice şi hibrid pentru confortul elevilor, un aer mai puţin poluat şi un mediu mai curat. Deja am semnat contractul de finanţare pentru 29 de microbuze noi cu fonduri din PNRR, iar pentru alte trei microbuze fondurile vor fi asigurate de către Ministerul Dezvoltării. De asemenea, astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, am aprobat un alt proiect, prin care vor fi achiziţionate încă 30 de microbuze şcolare. Astfel, cu excepţia celor cinci UAT-uri, toate celelalte 60 de localităţi din judeţ vor fi dotate cu microbuze şcolare de către Consiliul Judeţean”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Aproximativ 74.000 de elevi învaţă în școlile din judeţul Galaţi.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr