Aflux de aparatură modernă la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci. Unitatea medicală trece printr-un program amplu de modernizare

Spitalul Municipal “Anton Cincu” Tecuci va fi dotat de către Consiliul Județean cu echipamente medicale pentru reducerea și prevenirea infecțiilor nosocomiale. Procedurile de achiziție publică au fost finalizate, iar președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat recent și contractele de furnizare a echipamentelor. Valoarea achizițiilor este de 803.845 de lei, fonduri europene atrase de către Consiliul Județean.

„Este o nouă investiție pe care o facem la spitalul din Tecuci, care a fost preluat de către Consiliul Județean Galați în urmă cu aproximativ un an și jumătate. Este vorba despre dotarea unității medicale cu echipamente pentru reducerea infecțiilor intraspitalicești, inclusiv a acelor bacterii rezistente la antibiotice. Vorbim de sisteme de ultimă generație de curățare și dezinfecție, filtrare și tratare, inclusiv a aerului din sălile de operație, de identificare și testare, precum și de dezinfecție antibacteriană a instrumentarului medical. Mai mult, vor fi aduse și sisteme pentru instruirea personalului, precum și pentru verificarea igienei mâinilor. Totul pentru siguranța pacienților și a angajaților spitalului. Astfel de echipamente medicale vor fi aduse și la celelalte spitale din subordinea Consiliului Județean Galați – Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul din Târgu Bujor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Spitalul din Tecuci trece de circa doi ani printr-un proces amplu de modernizare. Unitatea medicală veche de peste 170 de ani (este cel mai vechi spital de pe raza actualului județ Galați) era în stare deplorabilă, fiind salvat de la iminenta închidere de către CJ Galați, prin investiții ample.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr