Gălățenii, treziți în crucea nopții de mesajele RO-ALERT, în timpul bombardamentului din portul Reni: „Adăpostiţi-vă în beciuri!”

Momente de panică, în noaptea de marți spre miercuri, pentru câteva mii de gălățeni care locuiesc în zona de est a orașului, mai exact în zonele cunoscute drept Valea Orașului și Bădălan. Telefoanele s-au pornit să le transmită extrem de zgomotoasele mesaje Ro-ALERT exact în timp ce rușii bombardau cu drone portul ucrainena Renia, afla la circa 25 de kilometri în linie dreaptă de Galați.

Oamenii erau avertizaţi că există posibilitatea căderii unor obiecte din cer. „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 de minute”, a fost mesajul Ro-Alert primit de gălăţeni la ora 01,42.

Măsura vine ca urmare a unei decizii luate de Guvern, prin ISU, în urmă cu câteva zile, care are ca scop protejarea populației din zona de est a României de eventuale nenorociri produse de bombe sau drone militare acre ratează țintele.

Este interesant, totuși, că mesajul Ro-Alert, trimis de autorităţi pentru românii care locuiesc în zona de est a oraşului Galaţi (în apropiere de şantierul naval în esență), nu a detaliat cauza posibilităţii căderii unor obiecte din cer.

Totuşi, oamenii au realizat că este vorba despre un nou atac cu drone şi rachete asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, respectiv Reni şi Izmail. De altfel, și în cursul nopții trecute s-au auzit dinspre Reni explozii și rafale de arme automate, probabil ale apărării antiaeriene ucrainene care încerca să doboare dronele rusești.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr