Taximetriștii din Galați vor protesta timp de trei zile, iar traficul va fi afectat. Ei cer interzicerea serviciilor alternative Uber și Bolt

După cum au confirmat autoritățile locale, reprezentanți ai taximetriștilor gălățeni au primit aviz favorabil din partea Primăriei Galați pentru organizarea unor acțiuni de protest, timp de trei zile consecutiv, respectiv în zilele de marți, miercuri și joi (19, 20 și 21 septembrie).

Avem de face, în fapt, cu o solidarizare cu campania la nivel național a taximetriștilor denumită „”Protest pe patru roți – Eliminarea transportului alternativ”, ce are ca scop abrogarea OUG 49/2019 și a Legii 204/2019 privind transportul alternativ din România.

La Galați, protestele vor avea loc câte trei ore zilnic, începând cu ora 11.00 și până la ora 14,00. Programul celor trei zile este identic: la ora 11.00, se pornește de pe platoul din fața Universității „Danubius”, se merge prin oraș, pe banda unu, cu o viteză de 5-10 km/h, până la gară, de unde șoferii merg pe jos la Prefectură. Acolo, se va protesta circa jumătate de oră.

La protestele de la Galați sunt așteptați să participe 200 de taximetriști. Traseul complet pe care va avea loc protestul – cu evidenta afectare a traficului rutier – este următorul: Universitatea „Danubius” – bulevardul Galați – strada Oțelarilor – dreapta, pe strada Stadionului – stânga, pe bulevardul Dunărea, continuând pe bulevardul Marea Unire (Faleza Superioară) – stânga pe strada Regiment 11 Siret – dreapta pe strada Brăilei – sediu ARR – stânga pe strada Traian – dreapta pe strada Basarabiei – dreapta pe strada Mihai Bravu – stânga pe strada Gării – stânga pe strada Maramureșului, prin fața Gării – stânga și apoi dreapta în parcarea de vizavi de Gară. În parcare se lasă mașinile și se merge pe jos, numai pe trotuar, în dreapta pe strada Gării – stânga pe strada Domnească, până în fața Prefecturii, unde va avea loc o manifestație de aproximativ o jumătate de oră, cu scopul de a fi transmise cererile taximetriștilor către Guvernul României. Apoi protestul se încheie.

„Pe parcursul celor trei ore, manifestația se va desfășura pașnic și cu respectarea regulilor de circulație, a semafoarelor și a indicatoarelor rutiere. Viteza de deplasare a coloanei va fi de aproximativ 5-10 km/oră, numai pe banda întâi de circulație”, afirmă organizatorii.

Reprezentanții taximetriștilor spun că, dacă nu vor fi chemați la București pentru discuții, vor merge pe 26 septembrie la Guvern alături de colegii din țară. Participanții la protestele de la Galați sunt îndemnați de către organizatori să vină în număr cât mai mare și să facă un protest civilizat.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr