Nu vă mai mirați că fug investitorii de Galați! Patronatul IMM-urilor din județ s-a transformat în aparat de propagandă al PSD

În caz că ați uitat, vă aducem noi aminte că la Galați încă există PIMM, adică Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii. O instituție apărută după 1990, cu sprijin de la Guvern (și apoi cu ceva finanțări UE) care în teorie ar trebui să promoveze și să susțină interesele micilor antreprenori din industrie, agricultură, comerț și servicii.

Potrivit statutului pe baza căruia funcționează, PIMM Galați (ca toate entitățile județene similare) ar trebui să fie o organizație apolitică, iar tot ceea ce face ar trebui să fie bazat doar pe principiile economiei de piață și să servească intereselor membrilor afiliați, dar și celor neafiliați, în esență mediului de afaceri.

Teoria sună foarte frumos, însă proiectul a fost de la început sortit eșecului, câtă vreme, acum 30 de ani, la conducere a aterizat (și n-a mai decolat!) fostul prim-secretar UTC Marian Filimon. Băiat bun, de altfel, dar care n-are nicio treabă cu capitalismul, este doar un funcționar oarecare, blazat, cu vederi profunde de stânga, ba chiar cam rusofil de felul lui.

Încă de la început, liderul PIMM Galați s-a simțit confortabil în siajul social-democraților (adică – știți voi – FSN, PDSR, PSD), a și fost pe listele lor electorale, așa că nu-i de mirare că acum, la peste trei decenii de la înființare, asociația patronală gălățeană este de fapt doar o anexă de propagandă politică a partidului condus (pentru moment) de marele economist de renume mondial Marcel Ciolacu.

Stă dovadă că PIMM este umila slugă a PSD faptul că, în anul de grație 2023, sărbătoarea anuală a patronilor locali a fost complet absorbită de PSD, prin Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. De fapt, de vreo 5 ani încoace, Fotea a devenit un fel de co-prezentator la evenimentului, însă de data aceasta s-a întrecut pe sine. Practic, Fotea este cel care face în scris invitațiile la evenimentul PIMM, ca și cum ar fi al lui, iar el ar fi antreprenor, nu politician de carieră. Așa grobianism, mai rar, neicușorule!

Fotografia alăturată, cu meșterul Filimon făcându-i sluj maestrului Fotea la gala de anul trecut a IMM-urilor este cât se poate de sugestivă.

Situația este nu doar jenantă, cât revoltătoare, căci prin acest gest președintele PIMM Galați, fostul activist Marian Filimon, arată că interesele antreprenorilor au ajuns un fel de rahat cu apă rece, iar ceea ce contează în realitate este slujirea Partidului, trup și suflet, că de acolo mănâncă și gura lui o pâine.

În aceste condiții – doamnelor și domnilor – să nu ne mai mirăm că Galațiul este un oraș înțepenit economic, că fug investitorii adevărați ca dracul de tămâie când aud de aceste meleaguri dăruite de Dumnezeu, dar băgate în groapă de personajele politice absurde, ce par a fi desprinse din opera lui Nenea Iancu. Dar, să fim corecți, avem fix ceea ce merităm!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr