Vreți, nu vreți, o să aveți bob suspendat în pădurea Gârboavele. Pe bani publici, că vin alegerile, deci trebuie „prezentate realizări”

Consiliul Județean a anunțat că va construi, în premieră pentru această zonă a țării, un bob suspendat în Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele. Mai exact, vor fi montate două instalații tip alpine coaster (bob vară/iarnă).

„Vom oferi o nouă experiență de neuitat în Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele. Astfel, pe lângă traseele de aventură și tiroliene, vom amenaja și celebrul bob suspendat, o atracție spectaculoasă în materie de adrenalină, distracție și relaxare în aer liber. Ne dorim să avem cea mai lungă pistă de bob suspendat din țară, însă lungimea exactă va fi stabilită după realizarea studiului de fezabilitate. Vor fi montate instalații tip alpine coaster, una dintre ele fiind unică în țară, coborârea fiind realizată doar cu ajutorul gravitației, în timp ce cealaltă va pune accent pe adrenalină, cu numeroase curbe, trasee printre copaci și prin tuneluri amenajate sub cota terenului. Suntem bucuroși să aducem și la Galați această inovație din industria parcurilor de aventură și sunt sigur că bobul suspendat din Parcul de Aventură va fi una dintre cele mai apreciate atracții din regiune”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Sună frumos dacă te uiți doar prin ochelarii de doritor de distracție. Însă, dacă intrăm puțin în partea aia, deloc plăcută politicianului român ajuns stăpân peste banii publici, numită „studiu de eficiență”, descoperim că, de fapt, Consiliul Județean Galați toacă banii publici pentru niște instalații de tip parc de distracții sau, mai pe românește, bâlci.

În toată lumea civilizată, bâlciurile și parcurile de distracții nu se fac din bani publici, căci oamenii au nevoie în mod prioritar de spitale, de șosele, de școli, de ordine publică și așa mai departe. De bâlciuri se ocupă, prin vestul civilizat, întreprinzătorii privați, care bagă niște bani pentru a scoate alți bani, acoperind o cerere de entertainement. Așa e în capitalism.

Însă în socialismul cu scop strict electoral promovat de Consiliul Județean Galați, banii publici se duc pe tot felul de prostii lucitoare care să ia ochii publicului. Rahaturi cu moț, cum este și „bobul suspendat” de la Gârboavele. Asta în timp ce sistemul județean de colectare a gunoiului nu funcționează (deși trebuia să fie gata acum 5 ani ani), centura orașului este tot neterminată (deși trebuia să fie gata acum 3 ani!) și câte și mai câte.

De fapt, aleșii se întreg doar în „realizări”, contabilizează doar tăieri de panglici și o deșănțată propagandă a strălucirii nimicului. În acest timp, țara se scufundă constant, se duce naibii, o să ajungem să fabricăm români din carton, pe care să-i proptim pe plaiurile unei țări tot mai golite de conținut, în care doar alegerile contează…

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr