Încă două cazuri de agresiune sexuală asupra unor adolescente, la Galați. De ce se înmulțesc faptele de acest fel

Potrivit Poliției, duminică, 24 septembrie 2023, la ora 15,25, la sediul Secției 1 de Poliție s-au prezentat două fete cu vârstele de 17, respectiv 13 ani, care au reclamat faptul că, în timp ce se aflau în parcul Mihai Eminescu, din municipiul Galați, un bărbat necunoscut le-ar fi atins în zonele intime. Ulterior, agresorul a părăsit parcul.

„În cel mai scurt timp, în zona indicată a fost dirijat un echipaj de poliție care, în baza semnalmentelor oferite de către cele două minore, a depistat și identificat persoana bănuită de comiterea faptei, fiind vorba de un bărbat, cu vârsta de 48 de ani, din municipiul Galați”, a transmis IPJ Galați.

În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că bărbatul este diagnosticat cu o boală neuropsihică, motiv pentru care a fost transportat cu un echipaj medical de la Serviciul Județean de Ambulanță Galați la Spitalul Elisabeta Doamna Galați, unde a fost internat.

Polițiștii au descoperit un dosar penal pentru „infracțiunea de agresiune sexuală, iar cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a petrecut această faptă și luarea măsurilor legale care se impun”.

Cu o zi înainte, două adolescente de 16 ani au fost agresate sexual și amenințate cu moartea într-un autobuz din Galați. Agresorul a fost reținut de polițiști, însă procurorii l-au lăsat în libertate.

Incidentul a avut loc într-un autobuz din Galați. Două adolescente, ambele cu vârsta de 16 ani, domiciliate în municipiul Galați, au sesizat polițiștii că, în timp ce se aflau într-un mijloc de transport în comun, una dintre acestea ar fi fost atinsă în mod intenționat cu palma într-o zonă intimă de un bărbat necunoscut.

„Totodată, bărbatul le-ar fi amenințat cu moartea și cu acte de violență fizică și chiar ar fi lovit-o pe cealaltă adolescentă cu piciorul în zona abdominală. A fost prezentată și o filmare video în care apare și bărbatul reclamat”, a anunțat IPJ Galați.

Înmulțirea cazurilor de agresiune sexuală de acest fel deschide o dezbatere interesantă legată de cauze. Făptuitorii sunt de regulă persoane cu probleme psihice, iar faptul că aceștia circulă liberi pe străzi demonstrează incapacitatea autorităților de a gestiona situația. Astfel, deși în evidențele oficiale sunt, în județ, peste 8.000 de cazuri de persoane care necesită asistență psihiatrică permanentă în centre specializate, numărul de locuri disponibile în centre este de numai 350, la care se adaugă în 100 în secțiile spitalicești. Cu alte cuvinte, nebunii zburdă liberi.

O altă față a chestiunii este legată de lipsa de implicare a Poliției Locale, care a abandonat de multă vreme rolul fundamental, pe care a fost creată: liniște și ordinea publică. În vreme ce polițiștii locali hărțuiesc firmele private cu controale „pe linie” de Mediu, Economie samd – dublând, practic, competențele alte instituții – de ordine și liniște publică nu se mai ocupă nimeni. Se aude, domnule Primar? Poate îi transmiteți asta și finului dumneavoastră, pensionarul special pe care l-ați pus șef la Poliția locală…

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr