Noua fabrică de ulei comestibil de la Galați, la faza autorizării. Este o investiție ucrainean-elvețiană și se ridică în Zona Liberă

Deși pare cam redundant (deoarece mai avem un obiectiv similar în oraș, plus alte trei pe o rază de nici 200 de kilometri), Galațiul va avea parte de o nouă fabrică de ulei. Are legătură evidentă cu materia primă din Ucraina și va fi construită în Zona Liberă Galați. Este vorba de investiție a unei companii din Elveția (dar în parteneriat cu o serie de furnizori de materie primă ucraineni), de peste 20 de milioane de euro și va crea în jur de 200 de noi locuri de muncă.

Primarul Ionuț Pucheanu este cel care a confirmat că proiectul de construire a fabricii de ulei din Zona Liberă Galați a intrat în linie dreaptă. Firma elvețian-ucraineană, care face investiția pe un teren de 45.000 metri pătrați, concesionat în Zona Liberă, a ajuns în faza finală de obținere a avizelor și autorizațiilor legale necesare pentru demararea construcției.

„Orașul nostru este tot mai atractiv pentru investitori, iar Zona Liberă se dezvoltă pe zi ce trece. Primele materiale pentru construcția noii fabrici de ulei au ajuns deja aici”, a anunțat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, pe pagina sa de Facebook.

„La începutul acestei săptămâni, au ajuns și au fost descărcate primele tiruri cu o primă parte din echipamentul necesar pentru începerea lucrărilor. Din acest moment, nu mai există nici un impediment pentru derularea și finalizarea acestui proiect”, a transmis conducerea Administraţiei Zonei Libere Galați.

Reprezentanții companiei elevețiene SunPro și directorul Zonei Libere Galați au semnat la 6 februarie 2023, contractul de concesiune în prezența primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Contractul de concesiune cu compania elvețiană a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr