Magazin Lidl din Galați amendat de Protecția Consumatorilor. Ce nereguli au fost găsite acolo

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi a desfăşurat zilele trecute o acţiune de control la supermarketul SC LIDL DISCOUNT SRL amplasat în cartierul Micro 17 din municipiul Galaţi. Stați liniștiți la locurile voastre că nu s-a apucat CJPC să dea iama în spermarketuri ci, pur și simplu n-a avut încotro, a trebuie să dea curs unei reclamaţii.

La fața locului, ce să vezi? Chiar erau probleme! N-am fi crezut. De regulă controalele pe la marile magazine se termină cu felicitări, iar greu amenzilor îl duc comercianții mici, „fără spate”. Uite că au descoperit inspectorii Protecției Consumatorilor că nu-i totul perfect la marii retaileri.

Ca urmare, pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancţiuni: trei amenzi contravenţionale în valoare de totală de 22.000 lei; oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme; măsura de restituire a contravalorii în cazul produsului neconform reclamat.

„Abaterile constatate în timpul controalelor au fost: comercializarea unor produse alimentare depreciate, vinete, gogoşari, struguri, cartofi etc.; utilizarea unor agregate frigorifice cu gheaţă în exces, insuficient igienizate; utilizarea unui comportament incorect faţă de consumatorul care a reclamat nefuncţionarea unui produs aflat în termenul de garanţie”, informează CJPC Galaţi.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr