Cum ar putea deveni Galațiul un paradis al bicicletelor. Primii pași pentru realizarea celei mai lungi piste din zona Moldovei

Consilierii județeni gălățeni au aprobat zilele trecute, într-o ședință extraordinară de CJ, trecerea unor terenuri din domeniul public de pe raza a cinci localități gălățene în domeniul public al Județului Galați și în administrarea Consiliului Județean Galați.

Dacă în cazul terenurile preluate din domeniul public al comunelor Cerțești și Valea Mărului este vorba de lucrări de infrastructură obișnuite (mai exact lucrări de reabilitare, modernizare și împăduriri pe care Consiliul Județean le va efectua pe tronsonul funcțional de drumuri de interes județean DN24D – DJ 251B – DJ 251A – DJ 251H – DJ 251 – DJ 255A – DN 25), în cazul comunelor Vânători, Smârdan și Tulucești lucrurile sunt într-o altă lumină.

Mai exact, terenurile preluate sunt necesare pentru realizarea pistei de biciclete pe care Consiliul Județean vrea să o construiască, de la zero, între municipiul Galați și Pădurea Gârboavele, cu rute alternative către satele din comuna Vânători și localitatea Smârdan.

„Lungimea pistei va fi de 24,7 kilometri, valoarea investiției fiind de peste 5 milioane de euro. Va fi o pistă de biciclete modernă, în natură, departe de zgomotul și traficul din oraș, cu două sensuri, rasteluri și sisteme de monitorizare a traseelor, care va oferi o experiență unică tuturor iubitorilor de ciclism“ a precizat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Deși nu pare, investiția ar putea să fie un pas uriaș pentru zonă din punctul de vedere al iubitorilor de ciclism din zona de sud a Moldovei și din nordul Munteniei! Nu de alta, dar este vorba despre cea mai lungă pistă de ciclism periurbană din România, diferența dintre pistele amintite și cele existente în oraș fiind colosală. De fapt, vorbim de adevărate alei pentru biciclete, late, cu două sensuri, nu de tâmpeniile desenate în ultimii ani pe trotuare, care sunt imposibil de folosit de către bicicliști.

Dar să vedem mai întâi ce-o să iasă, căci – nu de alta – campaniile electorale (peste câteva luni sunt alegeri; dar ce credeați?) nasc deseori niște „monștri” îmbrăcați în minciuni gogonate de te minunezi, nu alta!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr