Șoferul criminal de pe bulevardul Brăilei este un bugetar cu „spate” politic. Judecătorii au decis să-l aresteze preventiv

Accidentului mortal produs luni, 9 octombrie, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Brăilei (zona „Bănci”) a stârnit un adevărat tsunami de reacții pe rețelele de socializare. Mii de gălățeni care au văzut scurta filmare a accidentului au cerut ca șoferul care a ucis fără să ezite o femeie pe trecerea de pietoni să primească pedeapsa maximă cu închisoarea și să-i fie anulat definitiv permisul de conducere, fără să mai aibă drept de a obține altul.

Din filmare se observă cum mașina condusă de șoferul de 56 de ani – se numește Doru Adrian Nica și este șeful Serviciului Marketing-Editură din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” – trece peste biata femeie de 68 de ani care traversa strada pe zebră, pe culoarea verde pentru pietoni și pe cea roșie pentru șoferi. Absolut stupefiant este că pare că șoferul criminal nici măcar nu a frânat înainte de producerea accidentului, iar explicația este simplă: era beat.

Polițiștii au stabilit la fața locului că șoferul avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,57 la mie, motiv pentru care a și fost reținut pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului. Analizele ulterioare ale probelor biologice au arătat o alcoolemie în sânge de 1,41 la mie, la scurt timp după confirmarea venită de la spital judecătorul de drepturi și libertăți admițând propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Doru Adrian Nica.

Mașina implicată în accident

Este de remarcat faptul că bărbatul are o funcție de conducere în cadrul unei instituții publice și la ora la care a comis accidentul ar fi trebuit să se afle la serviciu. Practic, potrivit declarațiilor conducerii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ) Galați, Doru Adrian Nica a plecat din instituție cu doar câteva minute înainte de accident, ceea ce înseamnă că, de fapt, el fusese beat și la muncă.

„Eu, ca director, am fost informat în cursul zilei de luni de cele întâmplate. Doamna de la pază mi-a spus că domnul Nica a plecat în jurul orelor 12,00 de la serviciu, în fugă, spunând că are niște treabă. Apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Noi am dispus suspendarea contractului de muncă și declanșarea procedurii de cercetare disciplinară”, a declarat Vali Viorel Sandu, directorul instituției.

Se pare, de altfel, că la CCDJ consumul de alcool în timpul programului este un fel de tradiție, pe fondul pilelor, nepotismelor și a politizării masive a instituției. Doru Adrian Nica lucrează la CCDJ de aproape 20 de ani, fiind cooptat în echipă în vremea când șef la Consiliului Județean (instituție de care ține CCDJ) era Eugen Durbacă. Ulterior, el a aderat al PSD, partid care i-a ținut spatele. Căci – se știe – peste 80% dintre angajații de la Centrul Cultural au proptea politică, nu competență.

Practic, CCDJ este un loc unde PSD le dă o pâine de mâncat „lipitorilor de afișe” de la CJ, iar instituția este folosită, prin „ricoșeu politic” pentru tot felul de acțiuni cu substrat electoral. Lucru, de altfel, cât se poate de ilegal. Dar cine să ancheteze asta la Galați? Ce procuror are acest tupeu?

În final, amintim că faptele pentru care este cercetat Doru Adrian Nica și pentru care va fi judecat sunt pedepsite cu închisoarea, respectiv între 2 și 7 ani pentru ucidere din culpă și între 1 și 5 ani pentru conducere sub influența alcoolului. Conform noilor reglementări privind înăsprirea măsurilor față de șoferii care produc accidente mortale aflați fiind sub influența alcoolului sau a drogurilor („Legea Anastasia”), Nica va fi condamnat la închisoare cu executare, nemaiputând să beneficieze de clemența unei pedepse cu suspendare.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr