Încă un restaurant din Galați a fost închis de Protecția Consumatorilor pentru că era plin de jeg. Este al cincilea din luna aceasta

Protecția Consumatorilor de la Galați închide restaurante pe bandă rulantă, animat de o hărnicie fără precedent, dar cât se poate de corectă. Astfel, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi a realizat, în data de 17 octombrie 2023, un control la restaurantul Cristal, aparţinând SC MARYHRIS 2010 SRL, din zona Micro 40. Controlul s-a făcut în urma unor reclamații.

Evident, erau probleme, locul fiind – ca să fim concluzivi – plin de jeg. Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancţiuni: o amendă contravenţională, în valoare de 5.000 lei; un avertisment pe legea prevenţiei; oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea aspectelor constatate; oprirea definitivă de la utilizarea în prepararea hranei a alimentelor neconforme.

Potrivit Protecție Consumatorilor, neregulile constatate în timpul controalelor, au fost: „folosirea unor condiţii improprii de păstrare a produselor alimentare, cu pereţi murdari şi frigidere neigienizate şi cu zone ruginite; existenţa insectelor vii şi moarte: gândaci, muşte; utilizarea unor vase şi ustensile neprofesionale; depozitarea cărnii refrigerate în acelaşi spaţiu frigorific cu lactate şi cofraje cu ouă; utilizarea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşite sau fără elemente de identificare şi caracterizare şi fără data limită de consum: carne de pui, carne tocată, carne de vită, şuncă presată etc.; neafişarea tuturor informaţiilor privind ingredientele utilizate la prepararea mâncărurilor, a substanţelor alergene conţinute în produsele preparate, precum şi valorile nutriţionale ale mâncărurilor“.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr