Acord de cooperare economică între Consiliul Județean Galați și una dintre cele mai mari firme de consultanță în afaceri din SUA

Pe 18 octombrie 2023, în premieră, la sediul Consiliului Județean Galați a avut loc prezentarea parteneriatului dintre instituție și Angelou Economics, una dintre cele mai mari și mai prestigioase firme de consultanță economică din Statele Unite ale Americii.

Acesta este primul parteneriat încheiat între o instituție publică din România și un actor important în sfera strategiei și dezvoltării economice, având ca obiectiv și promovarea județului Galați în mediul de afaceri din Statele Unite ale Americii.

„Ne dorim ca prin acest parteneriat, Galațiul să fie reprezentat și promovat în Statele Unite ale Americii, pentru ca oportunitățile de business pe care le oferă acest județ să fie cunoscute. Totul pentru a atrage investitori americani la Galați. Specialiștii americani au avut zilele acestea mai multe întâlniri cu directori din instituții publice din județ, cu oameni de afaceri, cu reprezentanții celor mai mari firme din Galați, pentru ca aceștia să înțeleagă mai bine mecanismul de funcționare al instituțiilor publice, dar și pe cel al societăților private, care este opinia mediului de afaceri, a antreprenorilor și cum văd oportunitățile de afaceri în județul Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„Sunt foarte optimist și cel mai important lucru este ca și cei de peste ocean să ne cunoască. Mă bucur că am reușit să-i convingem de faptul că Galațiul oferă multe oportunități, dar în același timp are și un potențial enorm”, a mai adăugat Fotea.

„Sunt încântat de viziunea președintelui Consiliului Județean, Costel Fotea, astfel că ne dorim să dezvoltăm un parteneriat pe o perioadă de 3 ani, deoarece județul Galați este primul din România care dorește să se promoveze în SUA. Prima etapă constă în realizarea unei analize competitive a județului Galați și a altor 3 regiuni din Europa. O parte din această analiză va include și un model de cost operațional, în legătură cu două-trei sectoare de economie, pentru a vedea cât ar costa deschiderea unei afaceri în această zonă”, a declarat Angelos Angelou, reprezentantul companiei americane Angelou Economics.

„A doua sarcină este să realizăm o analiză a capacității de dezvoltare economică a acestei regiuni, uitându-ne la infrastructura de servicii, la cea de învățământ, iar toate aceste informații să ne poată ajuta să decidem în ce sector economic are competitivitate și ce poate fi dezvoltat aici. Astfel, vom începe să promovăm oportunitățile pe care le are Galațiul către 7000 de companii din America în anumite sectoare economice”, a adăugat acesta.

Angelou Economics este o firmă din SUA cu o experiență de 28 de ani, care lucrează cu numeroase asociații profesionale și de afaceri în realizarea a zeci de studii unice de impact economic, printre alte tipuri de proiecte, inclusiv proiecte strategice de dezvoltare economică.

MĂDĂLINA DEDIU

Angelou Economics a sprijinit afaceri în valoare de zeci de miliarde de dolari în întreaga lume. Sprijină nu doar corporații din mediul privat, ci și guvernul federal din SUA.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr