Depozit de droguri în locuința din Galați a unui traficant brăilean: aproape un kilogram de substanțe interzise și numeroase arme albe

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus reţinerea unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.
Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada septembrie – octombrie 2023, inculpatul a procurat şi a deţinut la domiciliul său din Galați (acest fiind brăilean de fel, dar mutat la Galați), în scopul comercializării, droguri de risc şi mare risc.

În urma percheziţiei efectuate în municipiul Galaţi au fost identificate şi ridicate 654,59 grame de rezină de canabis (drog de risc), o cantitate de drog de mare risc, cunoscut sub denumirea generică de cristal (3-CMC), 65 de cartuşe de diferite modele şi calibre, precum şi alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Brăila.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr