Veste-șoc din subteranele politicii gălățene: Ionuț Pucheanu ar putea renunța să mai candideze la Primărie. Care este motivul

Ne-am obișnuit cumva cu ideea că social-democratul Ionuț Pucheanu ar putea fi primul primar post-revoluționar care prinde trei mandate de edil al Galațiului. Argumente ar fi: e tânăr, a mai mișcat câte ceva prin oraș și are încă o cotă de încredere bunicică printre gălățeni. Bașca faptul că PSD rămâne, conform sondajelor, partidul preferat de mai bine de 40% dintre gălățeni. Cu alte cuvinte, Pucheanu nu prea are cum pierde viitoarele alegeri locale decât dacă face vreo boacănă penală.

Totuși, prin încurcatele subterane ale politicii gălățene se vorbește tot mai mult despre faptul că Pucheanu ar putea renunța la candidatură pentru a se orienta către un post de europarlamentar. Acum, ca să fim sinceri, nu știm dacă nu cumva la mijloc este o strategie a PSD de a aduce pe listele pentru europarlamentare „sânge proaspăt”, care să ia ochii electoratului, dar care apoi să se retragă și să lase loc lupilor bătrâni, plasați în linia a doua, strategic.

Cu alte cuvinte, se prea poate ca Pucheanu să fie folosit la europarlamentarele din mai 2024 pentru că este destul de popular, însă ulterior să renunțe la mandat și să candideze în vară la locale. Punct ochit, punct lovit! Politic vorbind.

Dar dacă, actualul primar chiar vrea să fie europarlamentar? Dacă vrea să „joace” în altă ligă? Atunci se naște o mare dilemă legată de numele celui care va candida în numele PSD la Primăria Galați. Oamenii de la PSD cu care am discutat neoficial ipoteza sunt de părere că dacă Pucheanu nu mai vrea la primărie, atunci urmașul lui logic ar trebui să fie Sorin Enache, actualul viceprimar. Bine, nu toată lumea este convinsă de această opțiune căci, după cum știți, în PSD Galați sunt destul găști și cumetrii, care nu ratează niciodată prilejul de a-și promova favoriții.

Am auzit chiar de o candidatură a lui Cezar Bichescu (actualul city manager), însă nouă această variantă ni se pare improbabilă, câtă vreme Bichescu e mai degrabă userist sub acoperire decât social-democrat.

Probabil că vă întrebați de ce nu luăm în calcul varianta că ar putea câștiga primăria un candidat din partea PNL, AUR sau USR. Modul cum a câștigat necunoscutul (pe atunci) Ionuț Pucheanu primul lui mandat, este răspunsul la întrebare: PSD poate să pună pe listă și ficusul din biroul secretarei, că tot iese primar!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr