O importantă investiție în infrastructura rutieră a județului Galați, la faza recepției finale. Ce s-a făcut cu peste 44 milioane de lei

La Consiliul Județean Galați a avut loc, marți, conferința de închidere a proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe Drumul Județean 242A”. Proiectul a vizat creșterea gradului de accesibilitate a unor tronsoane din drumul județean DJ 242A, situate între localitățile Rădești, Berești, Berești-Meria și Cavadinești în vederea asigurării conectivității la rețeaua TEN-T.

Astfel, în cadrul proiectului au fost reabilitați și modernizați 17,9 km de drum judeţean ce cuprind inclusiv:

  • 6 stații transport public și alveole construite;
  • 580 indicatoare rutiere realizate;
  • 30 mp marcaje rutiere transversale rezonatoare;
  • 14 treceri de pietoni dotate cu 28 stâlpi, dotate cu indicatoare de trecere de pietoni cu leduri intermitente montate pe stalpi cu înălțimea de 6 m;
  • 2.947 m parapeți metalici.
  • trotuare cu o suprafață de 2960mp (km 14+375-Km 15+050).

Reabilitarea și modernizarea DJ 242A vine în întâmpinarea necesităţilor existente în cadrul comunităţii locale şi, pe termen lung, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud – Est, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport.

Prin implementarea acestui proiect, drumul judeţean 242A a căpătat integral un profil modernizat, fapt ce oferă un coeficient de confort sporit pentru tot traficul din zonă şi conduce la un consum redus de combustibil şi la o uzură mai mică a autovehiculelor.

Valoarea totală a proiectului este de 44.216.521,49 lei, fonduri atrase de către Consiliul Județean Galați în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr