Șeful Serviciului Investigații Criminale al Poliției Județene Galați a făcut accident rutier în timp ce conducea țeapăn de beat. Aștia păzesc legea?

Potrivit unui comunicat al Poliției Galați, vineri, 24 noiembrie 2023, în jurul orei 00:53, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat telefonic, prin apel la 112, cu privire la faptul că pe DN 26, în afara localității Vânători, din județul Galați, a avut loc un accident rutier.

Polițiștii au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 42 de ani, domiciliat în municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, având direcția de deplasare dinspre localitatea de domiciliu către comuna Tulucești, a pierdut controlul direcției de deplasare. Mașina a părăsit partea carosabilă și a lovit un pom ornamental.

Șoferul mașinii a fost preluat și transportat de un echipaj medical de la ambulanță la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, însă nu a rămas internat.

„La testarea alcoolscop, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că la unitatea spitalicească i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a anunțat Poliția Galați.

Ulterior, la analizele de sânge efectuate la spital, șoferului i-a fost stabilită o alcoolemie de 1,70 la mie, în primă fază, și de 1,50 la mie, la a doua testare. Deci nu este vorba de o bere, două, ci de o beție zdravănă, vecină cu coma alcoolică.

Dar asta nu e tot! Potrivit unor surse din cadrul Poliției, este vorba de șeful Serviciului Investigații Criminale din IPJ Galați, comisarul șef Mihail Hâncu. Conducerea IPJ Galați a dispus o anchetă internă.

„Precizăm faptul că bărbatul, care se afla la volanul autoturismului personal, are calitatea de polițist și este angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, motiv pentru care conducerea instituției a dispus de îndată Biroului Control Intern declanșarea cercetării disciplinare față de acesta”, a transmis Poliția Galați .

În cauză a fost întocmit un „dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar cercetările au fost preluate de unitatea de parchet competentă”.

Potrivit Statului Polițistului, în momentul în care va fi pusă în mișcare acțiunea penală, ofițerul Hâncu va fi eliberat din funcție și pus la dispoziție, până la rezolvarea problemelor judiciare. O eventuală condamnare penală (chiar și cu suspendare) ar putea fi echivalentă cu demiterea din Poliție, ceea ce ar duce la pierderea pensiei speciale. Asta da, lovitură.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr