Noua fabrică de ulei de la Galați, o investiție a unei firme din Elveția, prinde contur în Zona Liberă. Au sosit primele utilaje

Lucrările la fabrică de ulei care va fi construită în Zona Liberă Galați avansează, în ciuda pesimismului multora . Este vorba de investiție a unei companii din Elveția, de peste 20 de milioane de euro și care va crea în jur de 200 de noi locuri de muncă.

Autoritățile locale au anunțat că firma elvețiană care face investiția pe un teren de 45.000 metri pătrați, concesionat în Zona Liberă, a adus a trei a tranșă de transporturi grele cu diverse componente necesare instalațiilor de producere și rafinare a uleiului comestibil.

„Continuă livrările de echipamente și materiale pentru construcția fabricii de ulei din Zona Liberă Galați. A treia tranșă de transporturi grele cu diverse componente necesare instalațiilor de producere și rafinare a uleiului comestibil a fost deja descărcată în depozitele aflate în regim de zona liberă. S-a ajuns, astfel, la un nivel de 70% din necesarul de materiale și componente pentru demararea primei faze de realizare a investiției”, a anunțat directorul Zonei Libere Galați, Cătălin Cojocaru.

În Zona Liberă sunt în acest moment nu mai puțin de 38 de contracte de concesiune și 11 de închiriere. Iar alte două concesiuni urmează să fie parafate în luna decembrie.

„În Zona Liberă ar urma să fie ridicată și o fabrică pentru asamblarea de componente electronice. Orașul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori și trebuie să continuăm în această linie”, a anunțat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

O altă investiție importantă aflată în curs la Galați (este în faza avizelor) este cea făcută de compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE), care va construi aici cea mai mare fabrică de baterii pentru mașinile electrice din România, o investiție de 1,4 miliarde de euro, care va genera în final 8.000 de locuri de muncă.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr