Propagandă politică penibilă la Topul Firmelor organizat de Camera de Comerț Galați. Zeci de premii pentru politruci, câteva pentru investitori

Zilele trecute la Galați a fost organizat Topul Firmelor. Amfitrion: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Galați. Ce-i drept, vorbim de instituție obosită rău, care a abdicat de mult de la rolul pe care și l-a asumat la înființare („promovarea și susținerea mediului de afaceri”), dar care, sincer, nu ne așteptam să fi decăzut chiar în halul în care s-a prezentat la recentul eveniment.

Condusă de niște personaje care n-au nicio treabă cu afacerile (directorași pensionari de la diverse foste întreprinderi comuniste), CCIA Galați este în sine o ruină instituțională. Nu mai are nici măcar un sediu propriu (stă cu chirie prin Bădălan), iar în ultimul deceniu a supraviețuit din cotizații și din vânzarea unor active.

Cât privește înflorirea din perioada interbelică sau când la conducerea Camerei se afla Dan Lilion Gogoncea, nu mai există decât amintiri, căci acum totul este dominat de impostura politică patronată de octogenarul Ion Mocanu, pesedist de frunte și fost director al Șantierului Naval Galați.

Așadar, a 30-a ediţie a tradiţionalului clasament al celor mai performante companii din Galaţi, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Galaţi, s-a desfăşurat într-un anonimat penibil, căci trei sferturi dintre cei premiaţi nu au fost prezenţi la eveniment, iar pemiile au mers în măsură covârșitoare către politruci, nu către mediul de afaceri.

După cuvântul de deschidere al preşedintelui Camerei de Comerţ, Ion Mocanu, au fost acordate 21 de premii de excelenţă în afara Topului:

 1. – Preşedinte Costel FOTEA – Consiliul Judeţean Galati – Diplomă pentru ”performanţă în managementul fondurilor europene”
 2. – Prefect Claudiu-Sorin GAVRIL – Instituţia Prefectului – Judeţul Galaţi – Diplomă pentru ”Management administrativ”
 3. – Primar Ionuţ Florin PUCHEANU – Primâria Municipiului Galaţi – Diplomă pentru ”Performantă în administrarea Municipiului Galaţi”
 4. – Secretar de Stat Andrea Anamaria NAGGAR – Ministerul Investitilor Şi Proiectelor Europene – Diplomă pentru ”Excelentă in managementul Fondurilor Europene”
 5. – Director Lăcramioara Mădălina POPA – Camera De Conturi Galati – Diplomă pentru ”Performanţă în management”
 6. – Senator Viorica SANDU – Diplomă pentru ”Sprijinul parlamentar acordat comunităţii de afaceri gălăţene”
 7. – Senator Marius HUMELNICU – Diplomă pentru ”Sprijinul parlamentar acordat comunităţii de afaceri gălăţene”
 8. – Vicepreşedinte Doina CUCU – Consiliul Judeţean Galaţi – Diplomă pentru ”Implicare în realizarea directivelor stabilite de Consiliului Judeţean”
 9. – Director Economic George STOICA – Consiliul Judetean Galati – Diplomă pentru ”Gestionarea cu succes a fondurilor europene”
 10. – Administrator Public Camelia EPURE – Consiliul Judetean Galati – Diplomă pentru ”Managementul Proiectelor de dezvoltare a Judeţului Galaţi”
 11. – Viceprimar Cristian Sorin ENACHE – Primăria Municipiului Galaţi – Diplomă pentru ”Continuitate în efortul de modernizare a oraşului”
 12. – Viceprimar Valeriu Lucian ANDREI – Primaria Municipiului Galaţi – Diplomă pentru ”Continuitate în efortul de modernizare a oraşului”
 13. – Director General Ghiţă PARASCHIV – TRANSURB S.A. Galaţi – Diplomă pentru ”Managementul transportului local cu succes”
 14. – Rector Prof. Univ. Dr. Ing. Puiu Lucian GEORGESCU – Universitatea ”Dunărea de Jos” Galaţi – Diplomă pentru ”Continuitate şi perseverenţă în învăţământul superior gălăţean”
 15. Director General Eduard Catalin TIGĂNUS – C.N.F.R. NAVROM S.A. – Diplomă pentru ”Performanţă şi continuitate în transportul naval din România”
 16. Preşedinte a Consiliului de Administraţie Elena BOTEA – C.N.F.R. NAVROM S.A. – Diplomă pentru ”Gestionarea resurselor financiare pentru modernizare şi performanţă”
 17. Director General Angela Stela IVAN – Regia Autonomă Administratia Fluviala A Dunării De Jos Galati – Diplomă pentru ”Managementul programului de sprijin a relaţiilor cu Ucraina pentru transport naval”
 18. Director General Doru GAIBAR – Şantierul Naval Damen Galaţi SA – Diplomă pentru ”Continuitate în activitate la cei 130 ani de la înfiinţare”
 19. Director Economic Daniela CRISTEA – Şantierul Naval Damen Galaţi SA – Diplomă pentru ”Continuitate în activitate la cei 130 ani de la înfiinţare”
 20. Director Aurel CONDURACHE – APĂ CANAL S.A. – Diplomă pentru ”Folosirea cu succes a fondurilor europene”
 21. Director General Ion STROE – NASDIS CONSULTING S.R.L – Diplomă pentru ”Performanţă în proiectarea navală din România”.

Nici unele dintre companiile care au luat premii la această ediţie a Topului Firmelor NU sunt din zona privată, ci sunt cu capital public (de stat adică). Bunăoară, pentru domeniul de activitate SERVICII au fost premiate: C. N. F. R. Navrom SA, Apa Canal SA (proprietate publică; „performanța” este dată de tarifele umflate plătite de consumatorii captivi!), Administraţia Zonei Libere Galati RA (proprietate de stat), Rescont SSM SRL, Nasdis Consulting SRL şi Galmedmun SRL.

La domeniul CONSTRUCŢII au primit distincţii Arcada Company SA, Tancrad SRL şi Citadina 98 SA.
Şantierul Naval Damen Galaţi SA şi Invictus Force & Safe SA sunt cele două companii care au ocupat locuri fruntaşe în domeniul INDUSTRIE.
În domeniul COMERŢ, a fost premiată doar firma Romero S.R.L, la TURISM s-a remarcat Lyra Tour SRL şi în CERCETARE-DEZVOLTARE ŞI HIGH-TECH premiul a fost atribuit firmei DIGITAL CORE TEHNOLOGIES SRL.

Și cam atât. Câțiva privați și-un noian de politruci. Penibil!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr