Pod de Sănătate peste Prut. Fapte bune pentru dezvoltarea serviciilor medicale din micro-regiuni sărace din Basarabia și județul Galați

Consiliul Județean Galați a anunțat închiderea proiectului „SĂNĂTATEA ÎN MÂINI BUNE – Spitale mai mari, îngrijire mai bună și cei mai buni doctori pentru populația din zona de graniță România – Republica Moldova”.

Proiectul, desfășurat în parteneriat cu Consiliul Raional Hîncești, a vizat „creșterea accesului la servicii de sănătate de calitate a populației din zona de graniță prin investiții în infrastructura de sănătate din cele două regiuni și desfășurarea de activități comune de informare a populației pe teme specifice”.

Practic, vorbim despre două micro-regiuni în care populația este săracă și are un acces deloc simplu la servicii medicale de calitate.

Mai exact (dat fiind că nu toți înțelegem „păsăreasca” birocratică), în cadrul proiectului, cele mai notabile realizări au fost: o clădire nou construită și dotată pentru Secția de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Târgu Bujor (FOTO) și un Centru de Sănătate, reabilitat și dotat, la Hîncești, dar și schimburi de experiență între personalul medical din cele două unități medicale. Adică mici excursii de protocol, cum ar veni, căci vă imaginați desigur că nu-i cine știe mare experiență medicale de răsunet mondial de împărțit pe ruta Târgu Bujor-Hăncești.

Proiectul a presupus și derularea unei campanii de conștientizare și informare – „Ai grijă de SĂNĂTATEA TA!” – în ambele regiuni, peste 650 de persoane beneficiind de consultații medicale gratuite în urma acestei campanii.

Asta cu consultațiile medicale gratuite sună chiar bine (mai ales că publicul țintă este unul vai de mama lui), însă comunicatorii CJG „au uitat” să spună cât au dat pe pliantele cam inutile tipărite, precum și ce sumă bunicică a ajuns la firmulița care s-a ocupat de publicitatea campaniei. Dar nu-i nimic, promitem că o să corectăm noi scăparea echipei CJ și o să aflăm.

Una peste alta, valoarea totală a proiectului este de 1.851.280,74 Euro, fonduri atrase de către Consiliul Județean Galați în cadrul în cadrul Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr