Costel Fotea și-a început campania de minciuni electorale. Se laudă cu spitalele, deși serviciile medicale sunt un dezastru la Galați

Pe 4 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, au fost prezentate rezultatele procesului de reevaluare a acreditării Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei”. Astfel, am aflat că unitatea medicală gălățeană a fost reîncadrată din rușinoasa categorie a IV-a în categoria a II-a de acreditare. De asemenea, și Spitalul de Boli Infecțioase a fost încadrat în categoria a II-a.

„Este o veste bună pentru Galați, pentru pacienți și pentru tot sistemul medical de la noi. Spitalul Județean a reușit, după reevaluare, să obțină acreditarea pe care o merită, respectiv categoria a II-a. Iar Spitalul de Boli Infecțioase a reușit o adevărată performanță. Astfel, dacă acum câțiva ani era în categoria a V-a, astăzi spitalul a ajuns în categoria a II-a. Mai mult, punctajul obținut, de peste 95%, clasează spitalul pe locul cinci la nivel național. În plus, într-un clasament al spitalelor de boli infecțioase din România, spitalul din Galați ocupă locul doi”, s-a lăudat aproape convingător Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„Este o recunoaștere a amplelor investiții de la cele două spitale, atât în ceea ce privește dotarea cu aparatură performantă, cât și modernizarea spațiilor medicale sau construcția unor clădiri noi. Această acreditare arată că s-au schimbat multe lucruri în bine la cele două spitale, conștienți fiind că eforturile noastre trebuie să continue pentru binele și siguranța pacienților. Rolul acestei acreditări este și acela de a reda încrederea pacienților în sistemul sanitar gălățean”, a continuat Fotea mesajul care a convins pe multă lume că prin spitalele gălățene plouă cu cârnați, nu alta.

De fapt, Costel Fotea trăiește într-o realitate paralelă, iar realitatea este dramatică și este subliniată caustic de o mulțime de gălățeni care se plâng de serviciile medicale execrabile de la Galați. Investițiile făcute sunt în mare parte din categoria „cosmetică”. Da, este foarte bine că s-a făcut reabilitarea termică a clădirilor și că s-au refăcut fațadele. Desigur, este excelent că s-a cumpărat aparatură.

Însă spitalele din Galați, aflate în administrarea CJ condus de Fotea sunt în continuare focare cumplite de infecție, cu recorduri naționale de infecții nosocomiale. De asemenea, aparatura cumpărată, deși bună, este complet insuficientă. Practic, explorările medicale sunt imposibil de făcut pe cale firească, durează luni de zile să prinzi o programare. Pacienții sunt trimiși tot „la privat”, acolo unde, pe bani, rezolvă problema în câteva zile. Și – culmea-culmilor – sunt consultați fix de medicii care, teoretic, ar trebui să-i consulte în spitalele de stat. Care-s și la privat și la stat, dar mai mult la privat.

În concluzie, spitalele din administrarea CJ Galați sunt niște simulacre de unități medicale, în care mori cu zile. Însă înghit sume uriașe în fiecare lună, căci sacul este fără fund. Și se învârt afaceri cu duiumul, căci nici măcar o ceapă amărâtă sau o aspirină nu ajunge la spitale fără a trece prin câteva firme intermediare cu proptea politică.

Știe ce se întâmplă acolo orice gălățean care, ajuns pe patul de suferință, constată că este băgat în seamă numai dacă are inspirație și „cotizează” și – chiar și așa – dacă îi cumpără familia medicamentele și materialele medicale necesare. Chiar așa! Mai crede cineva în minciunile lui Costel Fotea?

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr