Protecția Consumatorilor Galați a rămas fără șef și se pregătește de desființare. Momentul trebuia să fie pe 1 ianuarie, dar a fost amânat

După cum vă anunțam într-un articol anterior Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est (cu sediul la Galați, având în subordine județele Constanța, Tulcea, Buzău și Brăila), ar fi trebui, conform un hotărâri de Guvern adoptată anul trecut să dispară de la 1 ianuarie 2024.

Ei bine, 1 ianuarie 2024 a cam trecut, iar instituția nu a fost dizolvată, semn că în România legile se aplică arbitram, după principiul „așa au vrut mușchii noștri”. Sau, poate, este un semnal că negocierea politică nu s-a terminat cu succes, că niște lipitori de afișe s-au supărat că – uite! – în debutul unui an electoral esențial, cu 5 scrutinuri electorale, sunt lăsați fără sinecuri, li se taie craca de sub picioare.

Și cum se anunță niște alegeri extrem de ciudate, cu ascensiunea explozivă a partidelor de extremă dreaptă și extremă stângă (deci cu scăderi masive pentru PSD și PNL), în care fiecare vot contează, se prea poate ca planul de reformă (vorba vine reformă, este o reglare de conturi…) al lui Horică Constantinescu („tătucul” ce conduce statul în stat numit Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor) să nu mai fie chiar așa de sigur.

Una peste alta, deși Comisariatul Regional nu s-a desființat (încă), instituția a rămas fără șef. Detașarea lui Laurențiu Asaftei în funcția de comisar-șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-Est a expirat pe 31 decembrie 2023 și nu a mai fost prelungită. Atribuțiile de comisar-șef au fost preluate, temporar, de către comisarul Mona Fătu, care a mai deținut această funcție în 2022. Mona Fătu este o duduie devenită salariat la stat pe vremea tătucului Durbacă, după ce doamna respectivă s-a ocupat o vreme de campania lui de imagine.

Picat ca musca-n lapte la ORPC, Laurențiu Asaftei s-a întors așadar pe postul pe care este titular, la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorial Galați, din subordinea Ministerului Mediului, pe funcția de consilier superior. Loc unde arde gazul cu entuziasm, căci treaba cu ariile protejate este cea mai mare vrăjeală din istorie de dat funcții lipitorilor de fișe de la PSD. N-au obiectul muncii, dar măcar au lefuri mari!

Dacă planul inițial va fi respectat, Comisariatul Regional al Protecției Consumatorilor, cu sediul la Galați, ar urma să dispară în curând, județele din subordinea sa urmând să fie împărțite între trei comisariate teritoriale care, la fel, urmează să fie înființate. Buzăul și Brăila vor fi preluate de viitorul comisariat teritorial din Prahova, iar Tulcea și Constanța „ajung” la București. Împreună cu Vasluiul (cu care va face un soi de tandem, cu director unic), Galațiul se va subordona comisariatului teritorial de la Iași. Dar să vedem ce ne aduce viitorul.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr