Restructurare în bătaie de joc la Gospodărire Urbană Galați. Firma primăriei are 131 de șefi și funcționari, însă doar 244 de muncitori

Se numește Gospodărire Urbană SRL Galați și a fost înființată de Primărie pentru a se ocupa de administrarea spațiilor verzi, a parcărilor și a bazelor de agrement (respectiv Plaja Dunărea și Lacul Vânători).

În teorie, ar fi trebuit să aibă vreo 5-6 șefi, vreo 5-6 contabili și alți în vreo 5-6 băgători de seamă. Iar restul, până la peste 400 de angajați să fie muncitori care să se ocupe de întreținerea obiectivelor primite în administrare. Dar stați, că nu-i așa de simplu, iar propagandiștii PSD trebuie să aibă și ei un „servici” nu pot fi șomeri. Așa că schema de personal a fost umflată acum doi ani la 137 de șefi și funcționari (TESA) și doar 298 de muncitori. Practic la fiecare 5 muncitori au fost puși câte doi șefi! Culmea eficienței!

Ordonanța de Guvern privind reducerea cheltuielilor bugetare a ajuns și la Gospodărie Urbană, chiar la debutul acestui an. Însă nu-i cum vă așteptați, ci este doar o șmecherie tipică PSD. În teorie, la Gospodărire Urbană SRL structura organizatorică va fi redusă de la 434 de posturi la 375 de posturi. Pare spectaculos, căci se desfiinţează 59 de posturi.

Însă – atenție! – dintre acestea 6 sunt posturi TESA şi 53 de muncitori necalificaţi/calificaţi. Cum are veni, la șefi reducerea este de doar 4,3%, dar la muncitori este de aproape 17,8%. Căci șefii sunt valoroși, sunt puși de partid, nu ca muncitorii. Mai mult decât atât, toate posturile de muncitori desfiinţate sunt vacante de ani de zile, căci nu s-au găsit amatori să lucreze la spații verzi. Restructurare, nu glumă!

Aşadar, în urma „reorganizării”, din totalul de 375 de posturi care vor rămâne, 15 sunt posturi de conducere, 51 sunt posturi cu funcţii de execuţie, 65 de posturi sunt de personal administrativ şi 244 de posturi pentru personalul muncitor din care 50 de posturi sunt de muncitori calificaţi/necalificaţi pe perioadă determinată.

„Restructurarea” de fapt doar cosmetizează schema de personal, nu duce la nici un fel de reducere a cheltuielilor, ba chiar acestea cresc dat fiind că șefii de birou devin șefi de servicii. De exemplu, Biroul Tehnic Administrativ se transformă în Serviciul Tehnic-Lucrări Edilitare, iar postul de şef de birou se transformă în şef de serviciu, Baza de Agrement Plaja Dunărea şi Baza de Agrement Lac Vânători vor fi înglobate în Serviciul Administrare Baze de Agrement.

Și încă multe altele, în profund dispreț față de banul public, care a ajuns să fie cheltuit pentru bunăstarea PSD și a activiștilor săi, un fel de clone mai cocălărești ale activiștilor PCR de altădată! Zici că-i bine așa, domnule primar?

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr