Combinatul siderurgic Galați își pregătește din vreme viitorii angajați. Ce programe de pregătire profesională susține

Combinatul siderurgic Liberty Galați derulează mai multe proiecte dedicate noii generații, în cadrul cărora sute de absolvenți, studenți, elevi și stagiari beneficiază de oportunități de dezvoltare

Astfel, Academia „Greensteel”, care își propune să perfecționeze forța de muncă prin programe inovatoare, a lansat, pentru studenți și masteranzi, o nouă clasă, după succesul primului curs, din toamna anului 2022. Pentru 30 de absolvenți de studii superioare, programul „Graduates” oferă șansa de a activa în divizii ale companiei timp de doi ani.

Pentru elevii de liceu, se organizează stagii de practică în parteneriat cu patru licee din Galați. Aproximativ 140 de elevi de la liceele tehnologice „Paul Dimo”, „Aurel Vlaicu”, „Radu Negru” și „Costache Conachi” participă la stagii de practică pe parcursul anului școlar, îndrumați de echipe de specialiști din diferite departamente de producție.

Programul de învățământ dual pentru viitori electricieni de la Liceul Tehnologic „Paul Dimo” cuprinde peste 40 de elevi, din clasele a IX-a și a X-a, susținuți cu burse lunare, programe educaționale personalizate și un atelier special amenajat.

De asemenea, în această toamnă, a fost organizat un eveniment care a îmbinat cunoștințele teoretice STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) cu exercițiile practice. Elevii din clasa a IX-a au construit mașini electrice și au concurat între ei, în timp ce elevii din clasa a X-a au construit un furnal în miniatură.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr