Rutele de transport din județ, atribuite pentru încă 5 ani. Licitația a fost finalizată, însă autoritățile nu spun cine a câștigat

Consiliul Județean Galați a anunțat că a finalizat licitația pentru desemnarea operatorilor de transport județean de persoane pentru următorii cinci ani. Instituția a precizat că au fost desemnați câștigători pentru toate traseele, „conform noilor prevederi legislative”, fără a menționa însă cine sunt câștigătorii.

Desigur, vom afla acest lucru după ce vor izbucni scandalurile, dat fiind că transportul de persoane a devenit de câțiva ani o afacere cu substrat politic. Adică licitațiile sunt câștigate de „vechii clienți” (cum ar fi, de exemplu, firma fostului senator PSD Marin Nicolae), în vreme ce alți operatori nu au nici cea mai mică șansă să presteze o activitate care, teoretic, ar trebui să fie liberală, să creeze concurență și să ducă la scăderea tarifelor plătite de călători.

În ceea ce privește transportul elevilor, Consiliul Județean a precizat că are contracte valabile în derulare cu operatorii de transport.

„Vreau ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea și gălățenii să știe că în acest moment avem contracte în derulare cu transportatorii de persoane din județul Galați. Am finalizat licitația pentru desemnarea operatorilor care vor realiza transport județean de persoane în următorii cinci ani. De altfel, suntem printre puținele județe din țară care au finalizat licitația și au desemnat operatori de transport pe toate traseele, conform noilor norme legislative. În concluzie, ca o ultimă completare, în ceea ce privește transportul elevilor, Consiliul Județean are îndeplinite toate obligațiile legale, astfel încât rămâne ca Inspectoratul Școlar Județean să-și facă treaba și să rezolve cât mai repede eventualele întârzieri întâmpinate în gestionarea acestei situații”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr