Rectorul Universității Dunărea de Jos s-a dat în judecată. Detaliile unui proces care ar impune demisia lui Puiu Georgescu din funcție

Nemulțumit de decizia Ministerului Educației de a nu-l confirma pe funcția de rector al Universității Dunărea de Jos din Galați, deși a câștigat alegerile (cu 14 voturi avans), profesorul Puiu Georgescu a decis să dea în judecată Ministerul, dar și unitatea de învățământ.

Dosarul a fost înregistrat pe 7 februarie 2024 la Tribunalul Galați (FOTO), secția Contencios administrativ și fiscal, sub numărul 98/44/2024, iar rectorul ales (care este și în funcție, dat fiind că este titularul mandatului 2000-2024) cere în prima fază o ordonanță preșidențială de suspendare a deciziei ministerului în ceea ce privește rezultatul alegerilor.

Partea aceasta este cumva de înțeles, deși, juridic vorbind, cererea este cam nulă. Raportul corpului de control al Ministerului Educației a scos la iveală o serie de nereguli procedurale în organizarea alegerilor (vom reveni cu detalii despre acestea), care arată că rezultatul final a fost viciat. Deci alegerile trebuie repetate, de data asta fără „paraziți” organizatorici care să influențeze rezultatul.

Partea ciudată este că profesorul Georgescu dă în judecată și Universitatea Dunărea de Jos, motivul fiind cel puțin obscur, dacă ținem cont că nu unitatea de învățământ a anulat alegerile, ci Ministerul Educației. De asemenea, acest aspect juridic deschide o nouă perspectivă asupra situației, deoarece, practic, Puiu Georgescu se dă în judecată pe sine, în calitate de rector în funcție.

Asistăm așadar la o situație de incompatibilitatea vădită, caz în care o eventuală decizie a instanței este lovită de nulitate. Desigur, incompatibilitatea poate fi evitată dacă:

1 – Puiu Georgescu își schimbă acțiunea și scoate UDJ din plângere

2 – Puiu Georgescu își dă demisia din funcția de rector.

Situația 2, deși legală, logică și morală, este însă destul de improbabilă, câtă vreme profesorul Georgescu a demonstrat deja că acționează ca un politruc sadea, nu ca un reprezentant al mediului academic.

De fapt, Georgescu vrea puterea cu orice preț, așa cum îi stă bine unui cetățean educat în spirit bolșevic (să nu uităm că, deși a scos din CV perioada, Revoluția l-a prins ca propagandist profesionist aflat pe statele de plată ale partidului comunist), totul „altoit” pe lăcomia de inspirație capitalistă. Căci, să nu uităm, UDJ gestionează anual peste un sfert de miliard de euro, iar acest rulaj aduce venituri suplimentare de milioane celor angrenați în gestionarea proiectelor. Movila de bani e mare, lăcomia nu poate lipsi!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr