Premieră absolută la Spitalul din Târgu Bujor: un medic din Camerun se va ocupa de partea de explorări imagistice la Ginecologie

Veste bună la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, care are acum un specialist în videocolposcopie și ultrasonografie obstetricală. Este vorba despre un medic din Camerun, cu studii la Facultatea de Medicină din București, specialist în obstetrică-ginecologie.

Astfel, monitorizarea sarcinilor cu ajutorul ecografului și depistarea leziunilor maligne cu ajutorul videocolposcopului se pot realiza de acum și la Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor, unitate medicală aflată la aproximativ 55 de kilometri de municipiul Galați.

„Este o veste foarte bună pentru acest spital, care se confruntă încă cu un deficit de medici, în condițiile în care asigură serviciile medicale pentru aproximativ 60.000 de oameni din centrul județului. Noul medic este absolvent al Facultății de Medicină din București, a făcut rezidențiatul la spitale mari din București și a luat examenul de specialitate cu o notă foarte bună. Mai mult, vorbește foarte bine limba română și este deja încântat de condițiile găsite la Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor, acolo unde secția de obstetrică-ginecologie este dotată cu tot ceea ce este nevoie, inclusiv două ecografe de ultimă generație și un videocolposcop ultraperformant“, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Mai mult, secția se va muta în curând într-un spațiu nou, modernizat complet în cadrul amplelor investiții derulate de Consiliul Județean la acest spital. De asemenea, sosirea noului medic înseamnă investigații medicale noi pentru pacienți și drumuri mai puține la spitalele din muncipiul Galați.

Anual, în cadrul secției de obstetrică–ginecologie sunt îngrijite peste 600 de paciente. În acest moment, Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor are doi specialiști în obstetrică-ginecologie.

Desigur, dincolo de de optimismul președintelui CJ, un sondaj ad-hoc printre localnici a scos la iveală faptul că mulți potențiali pacienți sunt un pic emoționați de faptul că vor fi consultați de un medic străin, de culoare. Însă este un început pentru toate, nu-i așa?

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr